RSS Bağlantılı Lobi Rajasthan’da Protesto Eden Doktorları Yanlış Yönlendiriyor: Ashok Gehlot

Ashok Gehlot (Dosya) “İnsanlar acı çekerken siyaset zamanı değil” dedi.


Kota:

Rajasthan Başbakanı Ashok Gehlot Cumartesi günü, Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS) ile bağlantılı bir “lobinin”, hastalar acı çekerken eyaletteki Sağlık Hakkı Yasasına karşı ajitasyon yapan özel doktorları kışkırttığını ve yanlış yönlendirdiğini iddia etti.

Protestocu doktorlar, mevzuatın uygulanmasının mevzuatın düzgün işleyişinde engeller yaratacağını ve yerel makamların katılımının artacağını iddia ettiler.

Başbakan burada gazetecilere devam eden grevle ilgili sorulduğunda gazetecilere verdiği demeçte, insanlara sağlık hizmetlerine 25 lakh’a kadar ücretsiz erişim hakkı verildi, çünkü yasa tasarısı kapsamındaki tedaviyi hükümet ödeyecek. Ayrıca doktorlara protestolarına son vermeleri çağrısında bulundu.

“Doktorların maliye bakanına verdiği tavsiyeler kabul edildi ama daha sonra RSS’ye bağlı 4-5 doktor itiraz etti. RSS’li oldukları iddia değil gerçek. dedi Gehlot. Ayrıca, “doktorları yanlış yönlendiren RSS ile bağlantılı dört ila beş kişinin ‘gaddar’ (hain) olduğunu” söyledi.

Başbakan, Delhi’den iki kişinin geldiğini ve onu görüşmeye çağırdığını iddia etti.

Gehlot, “Maliye Bakanı Akhil Arora’ya yönlendirildiler, ancak sekreterle görüşmek yerine valiye gittiler. Buradaki doktorları yanlış yönlendirdikten sonra Delhi’ye döndüler.” RSS ile de ilişkilidir.

Başbakan, “RSS’nin bir lobisi doktorları mahvediyor, onları yanlış yönlendiriyor …” dedi. RTH için bildirim henüz yapılmadı ve şüpheler ve kafa karışıklıkları varsa bunların giderilebileceğini söyledi.

Gehlot, “İnsanlar acı çekerken siyaset zamanı değil ve greve derhal son vermeleri gerekiyor” dedi. Protestocu doktorlardan oluşan bir heyet, Kota havaalanında başbakanla görüştü. Bay Gehlot, şüphelerini gidermeye çalışırken doktorları dinledi ve greve son vermelerini istedi.

()
 
Üst