Rahul Gandhi’nin Popülaritesi Bharat Jodo Yatra, Başbakan Narendra Modi’den Sonra Arttı Hâlâ Üstün

Kongre üyesi Rahul Gandhi’nin onay notları, Bharat Jodo Yatra’dan sonra yüzde 15 arttı, ancak Lokniti-Centre for the Study of Developing Societies (CSDS) ile ortaklaşa yapılan özel bir Haberler anketine göre, Başbakan Narendra Modi’nin popülaritesi azalmadı.

19 eyalette 7.000’den fazla kişiyle yapılan ankette, başbakanın hitabet becerileri, gelişimsel çalışması ve karizması, hükümetinin dokuz yılını tamamlamasıyla insanların yüzde 40’ını etkiliyor.

Yüzde 25’i hitabetinden, yüzde 20’si gelişim çalışmalarından, yüzde 13’ü çalışkanlığı ve karizmasından dolayı onu beğendiğini söyledi. Politikaları yüzde 11’in onayını aldı.

Bugün Lok Sabha seçimleri yapılırsa başbakanın kim olacağı sorulduğunda, yüzde 43 kişi Başbakan Modi için üçüncü bir dönem öngörüyor. Yüzde yirmi yedi, Bay Gandhi’nin lehine yanıt verdi.

Yüzde yirmi altı kişi Rahul Gandhi’yi her zaman sevdiklerini söylerken, Kongre’nin mega sosyal yardım programı Bharat Jodo Yatra’dan sonra yüzde 15’i onu sevdiklerini söyledi. Yüzde on altı kişi ondan hoşlanmadığını ve yüzde 27’si tarafsız olduğunu söyledi.

Yüzde otuz dört kişi Bay Gandhi’yi Başbakan’a tek meydan okuyan kişi olarak görüyor – muhalefetteki diğer en yüksek mevki adayları olan Arvind Kejriwal ve Mamata Banerjee’nin çok üzerinde.

Delhi Başbakanı yüzde 11 oy aldı ve Bengal’deki mevkidaşı Mamata Banerjee yalnızca yüzde 4 oy aldı. Eski Uttar Pradesh Başbakanı Akhilesh Yadav yüzde 5’lik bir kesimin tercihiydi.

Lokniti-CSDS anketi, 10 Mayıs ile 19 Mayıs tarihleri arasında Hindistan’ın 19 eyaleti ve 71 seçim bölgesine yayılmış 7.202 kişi arasında gerçekleştirildi. Anketörlerin söylediğine göre, Hindistan nüfusunu temsil eden bir kesiti kapsıyordu.
 
Üst