Nirmala Sitharaman Yatırım Harcama Sorularını Yanıtlıyor

EğlenceAvcısı

Active member
Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman Perşembe günü geçici bütçeyi sundu


Yeni Delhi:

Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman bugün Haberler'ye özel medyayla yaptığı ilk geçici Bütçe sonrası röportajında, hükümetin Temmuz ayında Birlik Bütçesinde sermaye harcamalarını daha kapsamlı bir şekilde ele alacağını söyledi.

Bayan Sitharaman dün, Lok Sabha seçimlerinin iki ay içinde yapılacağı göz önüne alındığında çoğunlukla beklenti dahilinde kalan bir geçici Bütçe sundu. Herhangi bir büyük duyuru, BJP ve üçüncü dönemi kazanmak isteyen Başbakan Narendra Modi tarafından popülist bir hareket olarak görülecekti.

“Yatırım harcamalarını Temmuz ayında kapsamlı bir şekilde ele alacağız (Birlik Bütçesi). Sermaye harcaması tahsisatının azaltılmadığını eklemek isterim. Düşük bir tabandan yüzde 30'luk bir artış gördüğünüzde, yüzde 11'lik bir artış düşünürsünüz. büyük değil. Ama daha yüksek bir tabandan geliyor” dedi Bayan Sitharaman Haberler'ye.

“Zaten yatırım harcamaları için 10 lakh milyar rupi verdikten sonra, yüzde 11 daha fazla vermek yüzde 30'dan çok daha az görünüyor. Ancak 11 lakh milyar rupi'ye ulaştık. Yatırım harcamalarına ne kadar para koyarsanız koyun, bunu aklımızda tutmalıyız. hazmetme kapasitesi. Sermaye harcaması eyalet hükümet departmanlarının bir yılda ne kadar harcama yapabileceğini bilmemiz gerekiyor” dedi ve fonlara sahip olmasına rağmen sermaye harcaması performansını neyin sınırlayabileceğini açıkladı.

“Kapasite olsa bile, bunun aşağıya doğru akması zaman alır. Eğer 50 lakh crore sermaye yatırımını Rs harcarsanız ve bunun son damlama noktasına ulaşmasını istiyorsanız, hemen aşağı akacak mı? Tabii ki hayır. Bunu istikrarlı bir şekilde devam ettirmeliyiz. Artık özel sermayenin de geldiğini görüyoruz” dedi Maliye Bakanı.

“Geleneksel yöntemde özel sektör, köprü gibi büyük, tek bir proje için teklif verirdi. Ancak bugünlerde özel sektör, köprüyü inşa edecek makinelerin yapımını da içeren işler için teklif vermeye geliyor.” .

Bayan Sitharaman, BJP liderliğindeki Ulusal Demokratik İttifak (NDA) hükümetinin, Başbakan Narendra Modi 2014'te iktidara geldiğinde çok kötü durumda olan bir ekonomiyi miras aldığını söyledi. “Hindistan'ı kırılgan beşli ekonomiden en iyi ekonomiye taşıdık, bu yüzden “Şimdi beyaz kağıdı çıkarıyoruz. Bu doğru zaman” diye ekledi.

Ancak her zaman mevcut olan zorluk, daha çok kimsenin kontrolü altında olmayan faktörlerle ilgilidir.

Maliye Bakanı, “Belirsizlik. Ticaret olsun, küresel stratejik çıkarlar olsun, her konuda kimse bundan iki yıl sonra ne olacağını bilmiyor. Her şeyde, savaşta, ticarette, ülkeler arasındaki ilişkilerde belirsizlik en büyük zorluktur” dedi. Perşembe günü art arda altıncı bütçesini sundu.

Morarji Desai'den sonra ülkede arka arkaya altı yıl boyunca Bütçeyi sunan ikinci Maliye Bakanı olarak nadir bir dönüm noktasına ulaştı. Bayan Sitharaman, Temmuz 2019'dan bu yana Maliye Bakanlığı'nın başındadır ve ülkenin ilk tam zamanlı kadın Maliye Bakanıdır. Halihazırda beş tam bütçe sunmuş durumda ve bu onun ilk ara bütçesiydi.
 
Üst