“Merhaba, Bay Modi”, Rahul Gandhi, iPhone’unu Tutarken, Dokunduğunu İddia Ediyor

Gandhi, “Veri güvenliği ve güvenliği konusunda uygun düzenlemelere ihtiyaç var” dedi.


Washington:

Kongre lideri Rahul Gandhi Çarşamba gününün ilk yarısını Yapay Zeka ve en son teknolojiler alanında çığır açan çalışmalarıyla tanınan Silikon Vadisi merkezli girişimci girişimcilerle geçirdi.

Hindistan Yurtdışı Kongresi başkanı Sam Pitroda ve onunla Hindistan’dan seyahat eden diğer bazı önemli yardımcılarla birlikte Tak ve Çalıştır oditoryumunun ön sırasında oturan Bay Gandhi, yapay zekanın çeşitli yönleri üzerine uzmanların katıldığı panel tartışmasında büyütülmüş olarak görüldü. , büyük veri, makine öğrenimi ve bunların genel olarak insanlık üzerindeki etkileri ve yönetişim, sosyal refah önlemleri ve ayrıca dezenformasyon ve yanlış bilgilendirme gibi konular.

Kaliforniya’daki Sunnyvale’de bulunan Tak ve Çalıştır Teknoloji Merkezi, en büyük girişim kuluçka merkezlerinden biridir. CEO’su ve Kurucusu Saeed Amidi’ye göre, Plug and Play’deki startup’ların kurucularının yüzde 50’den fazlası Kızılderililer veya Kızılderili Amerikalılar. Bay Amidi söyledi PTI olaydan sonra Bay Gandhi’nin bilişim sektörü hakkında derin bir anlayış gösterdiği ve en yeni ve en ileri teknolojiler hakkındaki bilgisi oldukça etkileyici.

Amidi ve FixNix Startup’ın kurucusu Shaun Shankaran ile ocak başı sohbetine katılan Bay Gandhi, tüm teknolojileri Hindistan’ın ücra köylerindeki sıradan insanlar üzerinde yaratacağı etkiyle ilişkilendirmeye çalıştı.

Bir soruya cevaben “Hindistan’da herhangi bir teknolojiyi yaymak istiyorsanız, gücün görece merkezden dağıtıldığı bir sisteme sahip olmalısınız” dedi ve ardından seçkin davetli girişimci grubuyla kişisel drone deneyimini paylaştı. ona göre “büyük bürokratik engellerle karşılaşan” teknoloji ve düzenlemesi.

Gandhi, verilerin yeni altın olduğunu ve Hindistan gibi ülkelerin bunun gerçek potansiyelini fark ettiğini söyledi. “Veri güvenliği ve güvenliği konusunda uygun düzenlemelere ihtiyaç var”.

Ancak Pegasus casus yazılımı ve benzeri teknolojiler konusunda Bay Gandhi dinleyicilere bu konuda endişelenmediğini söyledi. Bir ara telefonunun dinlendiğini bildiğini söyledi. Ve iPhone’unda şaka yollu “Merhaba! Bay Modi” dedi.

“iPhone’umun dinlendiğini tahmin ediyorum. Veri bilgilerinin gizliliği konusunda hem ülke hem de birey olarak kurallar koymanız gerekiyor” dedi.

“Bir ulus devlet telefonunuzu dinlemeye karar verirse sizi kimse durduramaz. Benim düşüncem bu” dedi. “Ulus telefonu dinlemekle ilgileniyorsa, o zaman bu savaşmaya değecek bir savaş değil. Yaptığım ve çalıştığım her şeyin hükümetin elinde olduğunu düşünüyorum” dedi.

Plug and Play’deki AI etkinliği için Bay Gandhi’yi ağırlayan Bay Shankaran, teknolojideki son gelişmeler hakkında gösterdiği bilgiden çok etkilendiğini söyledi.

()
 
Üst