Kongre Amethi ve Raebareli Hakkında Kararı 24 Saat İçinde Açıkladı

Jairam Ramesh, kararın 24 saat içinde açıklanacağını söyledi.


Yeni Delhi:

Kongre, Uttar Pradesh'teki prestijli Amethi ve Raebareli seçim bölgeleri için Lok Sabha adayları üzerindeki belirsizliği sona erdirmeye hazır.

Parti lideri Jairam Ramesh, partinin Merkezi Seçim Komitesinin (MSK) Kongre Başkanı Mallikalrujun Kharge'ye 24 saat içinde açıklanacak bir karar alma yetkisi verdiğini söyledi.

“Kimse korkmuyor, kimse kaçmıyor” dedi.

Kongre, Salı günü yayınlanan Lok Sabha anketleri için en son isim listesinde adayların isimlerini vermeyerek, Amethi ve Raebareli seçim bölgelerine yönelik şüpheyi devam ettirdi.

Amethi'deki Kongre çalışanları duyurunun gecikmesi nedeniyle dün bir protesto düzenledi.

“Amethi mange Gandhi parivar (Amethi, Gandhi ailesini talep ediyor)” sloganları, parti binasının önünde bir protestoda oturan Kongre çalışanları tarafından dile getirildi.

Partinin, aile kalesini 2019'da BJP'den Smriti Irani'ye karşı şok bir yenilgiyle kaybeden eski başkanı Rahul Gandhi'yi Amethi'den tekrar sahaya çıkaracağı ve hem oradan hem de Kerala'nın Wayanad'ına yarışacağı yönünde spekülasyonlar yaygındı. Son Lok Sabha seçimleri.

2004'ten beri Sonia Gandhi'nin elinde olan Raebareli için, seçimlere ilk kez parti çalışanlarını heyecanlandırması beklenen Kongre Genel Sekreteri Priyanka Gandhi Vadra'nın adı geçiyor.

Rahul Gandhi ve Priyanka Gandhi Vadra hakkındaki söylentiler üzerine Kongre lideri Rajeev Shukla, kararın MSK tarafından alınacağını söyledi. Bay Shukla, “Gandhi ailesi çok popüler ve halka açık toplantılarına yüzbinlerce insan geliyor. Karar artık MSK'ya bırakıldı.” dedi.

Her iki sandalye için de seçimler beşinci aşama olan 20 Mayıs'ta yapılacak.

Kongre, UP'nin 80 Lok Sabha sandalyesinden 17'sine yarışacak, geri kalan 63 sandalye ise HİNDİSTAN bloğunun müttefiki Samajwadi Partisi ve bölgesel gruplara gidecek.

Bu arada Birlik Bakanı Smriti Irani, üst üste ikinci dönem için güvenini dile getirerek Amethi'den adaylığını sundu. Rakip olarak Rahul Gandhi'yi mi yoksa Priyanka Gandhi Vadra'yı mı tercih edeceği sorulduğunda, Haberler'ye “Umurumda değil. Kim gelirse gelsin kaybedecek” dedi.
 
Üst