“Çin'den FDI Konusunda Henüz Tartışma Yok”: Nirmala Sitharaman Bütçe Özel

EğlenceAvcısı

Active member
Delhi:

Modi 3.0'ın ilk bütçesinin açıklanmasından günler sonra, Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman, Haberler'nin Genel Yayın Yönetmeni Sanjay Pugalia ile konuşuyor. 2024-25 Birlik Bütçesi, NDA'nın kilit müttefiklerini ödüllendirdi, yeni rejim altında vergi mükelleflerini rahatlattı ve gençler için iş fırsatları yaratmaya odaklandı.

Çalışan profesyoneller için büyük bir duyuruda Bayan Sitharaman, Merkezin ilk işlerine başlayanlara bir aylık maaş vereceğini söylemişti. Profesyonellerin büyük bir bölümünün tercih ettiği eski vergi rejiminde hiçbir değişiklik yapılmadı.

2024 Bütçesi ayrıca bazı finansal varlıklardan elde edilen sermaye kazançlarının muafiyet sınırının yıllık 1,25 lakh ₹'ye çıkarılmasını önerdi.

Röportajın önemli satırbaşları şöyle:

*Her bütçe içeriği açısından bir meydan okumadır ancak bütçenin dilini oluşturmak da bir meydan okumadır. Başbakan'ın mesajı bütçenin herkesin anlayabileceği şekilde basit olması gerektiğidir. Basit bir dilde olmalıdır.

*Bu değişikliğin Başbakan Narendra Modi'nin bütçe iletişimine ilişkin vizyonunun bir parçası olduğunu ekledi.

* Bütçenin belirli eyaletlere odaklandığı yönündeki eleştiriler üzerine maliye bakanı, hiçbir eyaletin hak ettiği desteğin reddedilmediğini söyledi. “Eyaletler geçmişte olduğu gibi tahsisat alıyor. Hiçbir eyalet geride bırakılmıyor,” dedi.

*Güney Hindistan eyaletleriyle ilgili olarak, Bayan Sitharaman onların gelişimsel zorluklarını kabul etti ve bu sorunları ele almada Maliye Komisyonu'nun rolünü vurguladı. Başarılarına ve zorluklarına dayanarak gelişimsel amaçlar için fon aramaları gerektiğini söyledi.

*2024 Birlik Bütçesi'nin ekonomik büyümeyi teşvik etmeden ulusal borcu azaltmaya odaklandığını vurguladı.

*Mali ihtiyatlılık konusunda ayrıntılı bilgi veren, borçlanmanın bütçeyi azaltmanın harika bir yolu olmadığını söyledi. Borcun büyümeyi etkilemeden azaltılması gerektiğini söyledi.

* “SEBI'nin, F&O piyasasında yaşanan spekülatif faaliyetlerle ilgili endişelerini dile getirdiği gibi, piyasada da bu düzenlemeyi yapması gerektiğine inanıyoruz.”

*”F&O ve nakit piyasalarına yönelik yumuşak bir düzenleyici yaklaşım sağlama işini SEBI'ye bırakıyoruz.”

*Hedef sadece açık hedeflerine ulaşmak değil, aynı zamanda varlık yaratma ve verimli borçlanma uygulamaları yoluyla borcu yönetmektir, dedi.

*Finansal düzenleme, özellikle türevler konusunda, Bayan Sitharaman Hintliler arasında bu yatırım araçlarına olan artan ilgiyi kabul etti. “SEBI'nin bu sektörü düzenlemesini hedefliyoruz, ancak amacımız yumuşak dokunuşlu bir düzenleyici yaklaşım göstermekti,” diye açıkladı.

*Çin'den Yabancı Doğrudan Yatırımlar hakkında konuşan maliye bakanı, önünde herhangi bir tartışma olmadığını söyledi. Bazı departmanlarda, bazı kesimlere vize verilmesi konusunda görüşmeler yapıldığını da sözlerine ekledi.

*İki yıldır özel sektörde yatırımlar yapıldığını düşünüyorum, dedi maliye bakanı. Yatırım başladı ve kapasite genişlemesi devam ediyor, diye ekledi.

*İki yıldır özel sektörde yatırımlar yapıldığını düşünüyorum, dedi maliye bakanı. Yatırım başladı ve kapasite genişlemesi devam ediyor, diye ekledi.

*Petrol ürünlerinin fiyatlarındaki indirim konusunda Sitharaman, eyaletlerin bir araya gelerek GST konseyinde onay vermesi gerekeceğini söyledi.

*”Eğer oranı sabitlerlerse ve hep birlikte bir araya gelip GST'nin petrol ürünlerini de kapsamasına karar verirlerse, bunu hemen uygulayabiliriz.”

*Maliye Bakanı ayrıca hükümetin doğrudan yabancı yatırım (FDI) konusunda değerlendirmediği bir sektör bulunmadığını söyledi.

*
 
Üst