Başbakan Modi Yarın Bhopal-Delhi Arasında Vande Bharat Ekspresini Durduracak

Başbakan Modi Birleşik Komutanlar Konferansına da katılmak istiyor (Dosya)


Bhopal:

Başbakan Narendra Modi, devam eden Birleşik Komutanlar Konferansı’na katılmak için Cumartesi günü Madhya Pradesh’in başkenti Bhopal’a gelecek ve ayrıca Delhi’ye giden bir Vande Bharat hizmetini durduracak.

Ancak bir Bharatiya Janata Partisi yetkilisi, Perşembe günü 36 kişinin öldüğü Indore tapınağı trajedisi nedeniyle Başbakan’ı karşılamak ve teşekkür etmek için düzenlenmesi planlanan bir roadshow’un iptal edildiğini söyledi.

Kaynaklara göre, Başbakan buraya gelecek ve Birleşik Komutanlar Konferansı’na Cumartesi günü saat 10:00’da katılacak ve buradaki Rani Kamlapti tren istasyonundan Delhi’ye giden Vande Bharat Ekspresi’ni saat 15:15’te durduracak.

Milletvekili BJP başkanı Vishnu Dutt Sharma gazetecilere verdiği demeçte, Indore’daki tapınak trajedisi göz önüne alındığında, Başbakanı onurlandırmak için önerilen roadshow iptal edildi.

Perşembe günü Ram Navami kutlamaları sırasında bir “bawdi” veya basamaklı kuyu üzerine inşa edilen bir tapınağın zemininin çökmesi sonucu otuz altı kişi öldü.

O sırada Patel Nagar bölgesinde bulunan Beleshwar Mahadev Jhulelal Tapınağı’nda bir havan (ateş ritüeli) yapılıyordu.

Kombine Komutanlar Konferansı ‘hazır, diriliş, ilgili’ temasında düzenleniyor ve silahlı kuvvetlerde ortaklaşma ve tiyatrolaştırma da dahil olmak üzere ulusal güvenlikle ilgili bir dizi konu üzerinde müzakereler yapılacak.

()
 
Üst