Başbakan Modi Goa-Mumbai Vande Bharat Trenini Neredeyse Cumartesi Günü Kapatacak

Başbakan Modi Cumartesi günü Goa-Mumbai Vande Bharat Ekspresinin açılış seferini durduracak


Bombay:

Yetkililer, Başbakan Narendra Modi’nin Cumartesi sabahı Madgaon tren istasyonundan Goa-Mumbai Vande Bharat Ekspresi’nin açılış seferini fiilen durduracağını söyledi.

Ülkedeki 19. yarı yüksek hızlı Vande Bharat treni olacak; Mumbai’den giden dördüncü bir tren ve Maharashtra’dan giden beşinci tren.

Demiryolu Bakanı Ashwini Vaishnaw ve Goa Eyalet Başbakanı Pramod Sawant, Madgaon tren istasyonundaki tören için hazır bulunanlar arasında olacak.

Demiryolu yetkilileri burada yaptığı açıklamada, Başbakan’ın sabah 10.45 civarında trene Haber bağlantısı aracılığıyla yeşil bayrağı göstereceğini ve trenin muhtemelen akşam 6.30 civarında Mumbai’ye ulaşacağını söyledi.

Mumbai-Goa güzergahındaki Vande Bharat treni, normal 16 vagondan farklı olarak sekiz vagona sahip olacak.

Şu anda 16 vagonlu Vande Bharat trenleri CSMT (Mumbai)-Sainagar Shirdi, CSMT-Solapur ve Mumbai Central-Ahmedabad rotalarında sefer yaparken, başka bir tren Nagpur ve Bilaspur arasında çalışıyor.

Mumbai-Goa treninin düzenli seferlerinin önümüzdeki haftadan itibaren başlaması bekleniyor. Demiryolu yetkilileri, seferin Cuma hariç haftanın altı günü çalışacağını söyledi.

Normal tarifesi açıklanmamış olsa da, trenin Mumbai’deki Chhatrapati Shivaji Maharaj Terminus’tan sabah 5.25’te kalkacağını ve 13.15’te Madgaon’a ulaşacağını söylediler.

Tren, aynı gün saat 14.35’te Madgaon’dan hareket edecek ve CSMT’ye saat 22.25’te ulaşacak.

Yedi istasyonda durması muhtemeldir: Dadar, Thane, Panvel, Khed, Ratnagiri, Kankawali ve Thivim.

16 Mayıs’ta CSMT ile Madgaon arasında yapılan bir deneme sırasında, tren mesafeyi yaklaşık yedi saatte kat etmişti.

()
 
Üst