Arvind Kejriwal'ın 21 Gün Hapishaneden Çıkması Tanıtım Turları Öncesi Tapınak Ziyareti

EğlenceAvcısı

Active member
Yeni Delhi:

Geçici kefaletle serbest bırakıldıktan sadece bir gün sonra, Delhi Başbakanı Arvind Kejriwal bir tapınağı ziyaret etti ve bugün ilerleyen saatlerde ulusal başkentte mega tanıtım gezileri düzenleyecek. Bay Kejriwal, serbest bırakıldıktan sonra yaptığı ilk kamuoyu konuşmasında seçmenleri “ülkeyi diktatörlükten kurtarmaya” çağırdı.

Yüksek Mahkeme, devam eden Lok Sabha seçimleri için kampanya yapması nedeniyle Bay Kejriwal'a 1 Haziran'a kadar kefalet kararı verdi. Arvind Kejriwal, anketlerde Başbakan Narendra Modi'ye karşı yarışmak için kurulan HİNDİSTAN ittifakının kilit liderlerinden biri.

Aam Aadmi Partisi lideri Cuma akşamı Tihar Hapishanesinden çıkarken 1000'den fazla coşkulu destekçi tarafından karşılandı. Kalabalığa “Bu ülkeyi diktatörlükten kurtarmalıyız” dedi. “Bütün gücümle buna karşı savaşıyorum.”

“मैं तानाशाही के ख़िलाफ़ तन-मन-धन से संघर्ष कर र işte bu

140 yıl öncesine kadar bir süre daha geçti. işte bu”@ArvindKejriwal#ModiCantStopKejriwal#SatyamevJaytepic.twitter.com/LfbRoIXVfz

— AAP (@AamAadmiParty) 10 Mayıs 2024
Bugün Delhi'nin Connaught Place'indeki Hanuman Tapınağını ziyaret etti ve Güney Delhi'de bir gezi turu düzenledi. Başbakan ayrıca günün ilerleyen saatlerinde Delhi'deki Aam Aadmi Partisi ofisinde bir basın toplantısı düzenleyecek.

Partinin şimdi ülke çapındaki anket kampanyalarında Bay Kejriwal'i öne çıkarması bekleniyor ve anketin dördüncü aşamasının 13 Mayıs'ta yapılması planlanıyor.

Yeni Delhi'deki 7 Lok Sabha koltuğunun tümü için oylama 25 Mayıs'ta yapılacak.

AAP'nin bunu “gerçeğin zaferi” olarak nitelendirmesiyle, Bay Kejriwal'in serbest bırakıldığı haberi yayıldıkça HİNDİSTAN bloğu partileri arasında bir sevinç dalgası yayıldı.

Kara para aklama davasında sanıklardan biri olan AAP Rajya Sabha Milletvekili Sanjay Singh, bir gönderisinde “Gerçek rahatsız edilebilir ama mağlup edilemez. Yüce Yüksek Mahkeme'nin kararı memnuniyetle karşılanır. Diktatörlük sona erecek. Satyamev Jayate” dedi. X'te Hintçe.

Ancak İçişleri Bakanı Amit Shah onun serbest bırakılmasını küçümsemeye çalıştı.

Batı Bengal'deki Raniganj'da “Bu normal bir kefalet değil. Geçici bir kefalet. Kampanya yapabilir ancak kampanyaya her gittiğinde insanlara tüketim vergisi dolandırıcılığı hatırlatılacak” dedi.

Arvind Kejriwal ve Delhi hükümeti, 2021'de içki satışını serbestleştirmeye ve sektördeki kazançlı hükümet hissesinden vazgeçmeye yönelik bir politika uyguladığında yolsuzlukla suçlandı.

Politika ertesi yıl geri çekildi, ancak lisansların yolsuzlukla dağıtıldığı iddiasıyla ilgili soruşturma, Kejriwal'in en iyi iki müttefikinin hapse atılmasına yol açtı.