Ziyaretten önce konuşma metni göndermek istedi, DU Profesörünü iddia ediyor

EğlenceAvcısı

Active member
Yeni Delhi:

Delhi Üniversitesi (DU) Profesör Apoorvanand Jha, Üniversite İdaresi'nin önerdiği dersin metnini Amerika Birleşik Devletleri'ndeki akademik bir etkinlikte seyahat onayı için sunmasını tavsiye etti.

DU yönetiminden herhangi bir tepki yoktu.

Bay Jha, bu hareketi “benzeri görülmemiş” olarak nitelendirdi ve üniversitenin özerkliğini ve akademik özgürlüğünü zayıflattığını söyledi.

Hintçe Departmanında bir öğretim üyesi olan Jha, 1 Nisan'dan itibaren planlanan New York'taki Hindistan Çin Enstitüsü'nün 20. yıldönümü kutlamalarının bir parçası olarak “Küresel Otoriter Dönüş Altında Üniversite” başlıklı bir seminerde konuşmaya davet edildi.

PTI ile konuşan Jha, “Yazı İşleri Müdürü'nden, konuşmamın metnini onay için göndermemi isteyen bir posta aldım. Bana göre bu çok endişe verici. DU'nun özerkliğini isteyerek kaybediyoruz. Bu daha önce hiç olmadığı gibi görülmemiş.” Profesör, izin başvurusunu üniversitenin çevrimiçi Samarth portalı aracılığıyla 35 günden fazla önceden sunduğunu, ancak 2 Nisan'da DU'dan bir posta aldığını ve bu da üniversitenin “izin vermek için geri çekildiğini” ve Eğitim Birliği'nden tavsiye alması gerektiğini belirten bir posta aldığını söyledi.

15 Nisan'da Du Başkan Yardımcısı Yogesh Singh'e hitap eden bir mektupta Jha, “Üniversitenin kurumsal özerklik ilkesini ve dış ajansın müdahalesini, bu durumda Birlik Hükümeti'nin izin verme konusunda müdahalesini davet etmesini anlamıyorum.” Yazı İşleri Müdürü'ne yazılı bir yanıtta profesör, fakülte seyahat veya ayrılma için hükümetin izni gerektiren bir kural olmadığını belirtti. Diyerek şöyle devam etti: “Bakanlığın izninin ne gerektiğine dair belirli bir kuralın farkında olmadığınızı söylediniz. Konuşmamızdan, üniversitenin herhangi bir yasa, kural veya düzenleme olmadan proaktif olduğu sonucuna vardım, bakanlık yanıtına izin başvurumu söyleme.

“Sözümün yeni okulun Hindistan Çin Enstitüsü'nde verilmesi için konuşmamı önerdiniz, bu da bakanlığın bir karar alması kolay mı?

Demokratik Öğretmenler Cephesi (DTF), bir mektupta, üniversitenin eylemini “keyfi” ve “akademik özgürlüğe saldırmak” olarak kabul etti. Öğretmenlerin vücudu, konuşma veterinerlik talebini “bir sansorluk eylemi” olarak tanımladı ve yönetimini kurumun özerkliğine zarar vermekle suçladı.

Bakan, arama akademik izninin reddedilmesinin üniversitenin küresel itibarına zarar verdiğini ve kurumsal bütünlüğün daha derin bir erozyonunu yansıttığını da sözlerine ekledi.

Bay Jha, endişesini ifade etmek için sosyal medyaya tooc x: “Delhi Univ Adm, Hindistan Çin Enstitüsü, New School (New York) etkinliği için konuşmayı ve onaylamak istiyor ve bana izin vermeye karar vermeleri için hükümetin tavsiyesini almak istiyor. Bu?”

Delhi Unv ADM, Hindistan Çin Enstitüsü, New School (New York) etkinliğine ilişkin konuşmamın metnini incelemek ve onaylamak ve bana izin vermeye karar vermeleri için hükümetin tavsiyesini almak istiyor. Bir öğretmen böyle bir talebe nasıl cevap vermelidir? https://t.co/hdp9sxsjrf

– apoorvanand अपूर्वानंद (@apoorvanand__) 17 Nisan 2025
(Başlık hariç, bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve sendikasyonlu bir yemden yayınlanmıştır.)