Yurtdışında Eğitim Almayı mı Planlıyorsunuz? İsviçre Hükümeti Mükemmellik Burslarını keşfedin

EğlenceAvcısı

Active member
İsviçre, GSYİH’nın %3,2’sini araştırma ve geliştirmeye ayırarak eğitim ve araştırmaya öncelik veriyor.

Yurt dışında eğitim almayı ve eğitim fırsatlarını keşfetmeyi düşünüyorsanız, dünya standartlarında eğitim konusundaki itibarı ve 180’den fazla ülkeyle uluslararası değişim ve araştırma işbirliğini teşvik etme konusundaki kararlılığı nedeniyle İsviçre iyi seçeneklerden biri olabilir. Bu misyonu desteklemek için İsviçre Konfederasyonu her yıl Devlet Mükemmeliyet Bursu vermektedir. Bu burslar Federal Yabancı Öğrenciler Bursları Komisyonu (FCS) tarafından verilmektedir.

Burslar üç kategoride mevcuttur: Araştırma Bursları, Doktora Bursları ve Sanat Bursları.

Araştırma bursları:

Burslar, İsviçre’de araştırma veya ileri düzey çalışmalar yapmayı planlayan lisansüstü araştırmacılara yöneliktir. İsviçre kanton üniversitelerinde, uygulamalı bilimler üniversitelerinde, federal teknoloji enstitülerinde ve araştırma enstitülerinde araştırma veya eğitim için kullanılabilirler. Uygun olabilmek için yüksek lisans derecesine veya eşdeğerine sahip olmanız ve bu kurumların birinden bir akademik danışman tarafından aday gösterilmeniz gerekir. Araştırma bursu aylık 1.920 CHF ödeme sunuyor ve 12 aylık üç adımda 36 aya kadar uzatılabiliyor. Seçim akademik profile, araştırma potansiyeline ve akademik ortama dayanmaktadır.

Doktora bursları:

İsviçre’de tam zamanlı doktora yapmak isteyen yüksek nitelikli lisansüstü öğrenciler için tasarlanan bu burslar, İsviçre kanton üniversitelerinde, federal teknoloji enstitülerinde ve Lisansüstü Enstitüde mevcuttur. Hak kazanmak için yüksek lisans derecesine sahip olmanız, 31 Aralık 1988’den sonra doğmuş olmanız ve bir zaman çerçevesi olan bir araştırma teklifi sunmanız gerekir. Burs aylık 1.920 CHF tutarında burs sağlar ve 36 aya kadar yenilenebilir. Seçim kriterleri akademik profili, araştırma projesi kalitesini ve akademik bağlamı içerir.

Resmi Hükümet Burs Portalı: Doğrudan bağlantı

Burs türü:

İsviçre’de ilk yüksek lisans eğitimine devam eden sanat öğrencileri için özel olarak hazırlanan bu burslar, İsviçre konservatuarlarında veya sanat üniversitelerinde sunulmaktadır ve karşılıklılık anlaşmaları bulunan belirli ülkelerden gelen öğrencilere açıktır. Uygunluk, lisans diplomasını ve 31 Aralık 1988’den sonra doğumu gerektirir ve ikinci yüksek lisans derecelerine yönelik başvuruları kapsamaz. Burs aylık 1.920 CHF ödenek sağlar ve seçilen programa bağlı olarak 21 aya kadar uzatılabilir. Seçim, sanatsal profilinize, portföyünüze ve ev sahibi kurumdaki çalışma yerlerinin mevcudiyetine bağlıdır.

Bu burslar yalnızca maddi destek sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda İsviçre’de olağanüstü eğitim ve araştırma deneyimlerine de kapı açıyor. Çalışmalarınızı veya sanatsal uğraşlarınızı ilerletmek istiyorsanız, bu burslar bilgi ve becerilerinizi geliştirirken İsviçre’nin muhteşem manzaralarını ve canlı kültürünü keşfetmek için iyi bir fırsat sunar.