Yurtdışına Çıktığınızda “Siyasetten Daha Büyük” Şeyler Vardır: S Jaishankar

EğlenceAvcısı

Active member
S Jaishankar, “Evde çok şiddetli bir şekilde tartışmaya tamamen hazırım” dedi. (Dosyalar)

Cape Town:

Kongre lideri Rahul Gandhi’nin devam eden ABD ziyareti sırasında Başbakan Narendra Modi ve hükümetine defalarca saldırmasından günler sonra, Dışişleri Bakanı S Jaishankar Cumartesi günü yaptığı açıklamada, bazen ülke dışına adım atıldığında “siyasetten daha büyük şeyler” olduğunu söyledi.

Kongre partisinin eski başkanı ve eski milletvekili Rahul Gandhi, bu hafta başlarında ABD’de Santa Clara’da Hintli Amerikalılara hitaben yaptığı konuşmada, Başbakan Modi’yi bir “örnek” olarak nitelendirdi ve ayrıca hükümetinin politikalarına çeşitli cephelerde saldırdı.

BRICS dışişleri bakanları toplantısına katıldıktan sonra Cape Town’da düzenlenen bir etkinlikte konuşan S Jaishankar, yurt dışına seyahat ederken kendi adına konuşabildiğini ve siyaset yapmadığını söyledi.

“Bak ben sadece kendi adıma konuşayım dedim, yurt dışına gittiğimde siyaset yapmamaya çalışırım.” Bir soruya cevaben “Tartışmaya ve evde çok kuvvetli bir şekilde tartışmaya mükemmel bir şekilde hazırım. Tamam, bu yüzden beni bu konuda asla eksik bulmayacaksın,” dedi.

“Ama bence demokratik bir kültürün bile belirli bir kolektif sorumluluğu var. Ulusal bir çıkar var, kolektif bir imaj var. Bazen siyasetten daha büyük şeyler oluyor ve ülke dışına çıktığınızda bunu hatırlamanın önemli olduğunu düşünüyorum.

Hindistan’ın üst düzey diplomatı, “Yani birine karşı çok farklı olabilirim. Size söyleyebilirim ki, onlarla aynı fikirde değilim. Ancak buna nasıl karşı çıkarsam, eve dönüp bunu yapmak isterim. Döndüğümde beni izleyin.” .

S Jaishankar, bugün Hindistan dış politikasının bir bölümünün, yurtdışındaki Hint vatandaşlarının refahını sağlamaya son derece odaklandığını söyledi.

Bugün Hintlilerin küreselleşmesi göz önüne alındığında, zor durumlara yanıt verecek sistemlerin devreye alınmasının önemli olduğunu söyledi.

“Bazen çok ülkeye özgü olabiliyorlar. Birkaç hafta önce Sudan’da çok kötü bir durum yaşadık ve geçen yıl Ukrayna’da çatışmalar başladığında 5.000 Kızılderili öldü. Şu anda 20.000’den fazla Kızılderilimiz vardı. Aslında, Bu son dokuz yıla bakıyorum, neredeyse her yıl bir yerde bir durum yaşadık.

“Yani, bu olmaya devam edecek bir şey. Ve bugün Kızılderililerle ilgilenmek gibi temel bir yükümlülüğümüz var. Çalışmak, yaşamak, yurt dışında seyahat etmek” dedi.

“Uçuş sağlamak gibi bir şey olabilir, hatta bazen yurt dışında sıkışıp kalan, parası olmayan, kasalara sıkışan insanlar olabiliyor, bunu karşılayamıyorlar. geçecektir” diye ekledi.

()