Yurtdışı Eğitim Yıllar İçinde Nasıl Değişti?

EğlenceAvcısı

Active member
Yeni Delhi:

Salgın, çoğu ülkede yüksek enflasyon, Ukrayna ve Orta Doğu'daki savaşlar ve genel siyasi ve ekonomik istikrarsızlık gibi faktörler nedeniyle yabancı eğitim son yıllarda büyük bir revizyona uğradı. Değişim nedeniyle, günümüzde pek çok ders geçerliliğini yitirmiş, pek çoğu ise yeni tanıtılmıştır.

Macquarie Üniversitesi direktörü (Hindistan ve Sri Lanka) Abizer Merchant, sağlık, siber güvenlik, BT, iş analitiği, çevre çalışmaları ve psikoloji ile ilgili derslerin son zamanlarda popüler olduğunu vurguluyor. Bunların yanı sıra yönetim ve mühendisliğe olan talep de iyi olmaya devam ediyor.

SI-UK Hindistan genel müdürü Lakshmi Iyer şunları söylüyor: “Covid-19 ve küresel çatışmalar birçok kişi için bir uyandırma çağrısı görevi gördü ve bu öğrenciler Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik (STEM) seçimine daha fazla ilgi gösteriyor.” ) dersler. STEM programlarını takip etme eğiliminin artmasının bir başka nedeni de farklı alanlar arasındaki kesişimdir ve bunun sonucunda yeni ve daha spesifik disiplinler ortaya çıkmaktadır.”

Örneğin, teknolojinin biyoloji çalışmaları gibi alanlarda kullanıldığını ve bunun sonucunda biyoenformatik adı verilen özel bir alanın ortaya çıktığını ekliyor; Büyük verileri işlemekle ilgili veri bilimleri, çevrimiçi bilgi ve verileri korumakla ilgili siber güvenlik veya biyoloji için robotik sistemleri incelemek ve oluşturmakla ilgili biyo robotik şu anda büyük talep görüyor.

Bayan Iyer ayrıca pandemi sırasında öğrencilerin Yapay Zeka, bulut bilişim, büyük veri analitiği ve dijital şifreleme gibi konularda çevrimiçi öğrenmeyi sevdiklerini ekliyor. Akıl sağlığı, yabancı diller ve sanatla ilgili kurslara ilişkin kısa süreli kurslara kayıtlarda artış yaşandı. “Pandemi bitmiş olsa bile teknoloji kurslarına talep devam ediyor ancak öğrenciler artık farklı şekillerde öğrenmeyi seviyor” diye ekliyor.

Kovid sonrası dönemde eğitim verme biçimindeki değişikliklerden bahseden Abizer, şunları söylüyor: “Birçok üniversite artık derslerinin çoğunu kampüste ve çevrimiçi materyaller veya kısa Haberlarla desteklenen yüz yüze formatta sunuyor. sınıf öğrenimini geliştirmek. Ancak bazı kurslar, özellikle seyahat edemeyen veya tam zamanlı eğitim alamayan çalışan profesyonellerden talep geldiği durumlarda, hem çevrimiçi hem de çevrimdışı formatta (veya her ikisinin bir karışımı) sunulmaktadır.

Bay Abizer, covid sonrası dönemde önem kazanan ülkeler hakkında şöyle diyor: “Avustralya, ABD, İngiltere, Almanya, Kanada gibi tüm önemli eğitim destinasyonlarında son iki yılda Hintli öğrencilerin kayıtlarında artış görüldü. Öte yandan tıp ve sağlık programları için Rusya, Çin ve Ukrayna'ya giden öğrencilerin kayıtlarında düşüş yaşanabilirdi.”