Trend Micro, 2021 yılında 94 milyarın üzerinde tehdidi engelledi

DoğaHayranı

Active member
Trend Micro, 2021 yılında 94 milyarın üzerinde tehdidi engelledi
Siber saldırganların daha faal hale gelmesiyle algılanan tehdit sayısı yıllık yüzde 42 artış gösterdi

Trend Micro, bölüm önderi tehdit istihbaratı altyapısı Smart Protection Network
™
’ün 2021 yılında dünya genelinde tüketicilere, devletlere ve kurumsal işletmelere yönelik 94,2 milyar* siber tehdidi durdurduğunu deklare etti.

Bu, 2020 yılında kaydedilen atak sayısında yüzde 42’lik bir artışı temsil ediyor. 2021 yılının birinci yarısında Trend Micro tarafınca 41 milyar saldırı engellenirken, 2021 yılının ikinci yarısında engellenen akın sayısı ise 53 milyara ulaştı.

2020 yılında yapılan sorgu sayısı yüzde 36 artarak 2021 yılında 5 trilyonun üzerine çıktı. Trend Micro Smart Protection Network, işletmeleri ve bireyleri proaktif olarak daha tesirli bir biçimde korumak için dünya genelinde en geniş akın yüzeyinde 250 milyonun üzerinde sensörden faydalanıyor.

Trend Micro Türkiye Teknik Başkanı Burçin Olgaç “Trend Micro uç noktalar, taşınabilir aygıtlar, sunucular, IoT/IIoT, konut ağları, iletileşme, ağ, web ve bulut ortamları genelinde tehditleri tespit ediyor. Bu, hücum yüzeyini muhafazaya yönelik devlet kurumları, işletmeler ve KOBİ’ler dahil olmak üzere milyonlarca müşterimizin tarafınca kullanılan gelişmiş algılama teknolojilerimizi düzgünleştirmeye yönelik daima gayretimizin bir delili olarak öne çıkıyor.

Fidye yazılımı hücumlarının sayısında düşüş gözlemlendi

2020’den 2021’e kadar tespit edilen siber tehditlerde çift haneli artış oranına karşın, Trend Micro devir boyunca %66 daha az fidye yazılımı saldırısını engelledi ve bu tehditlerin daha fazla amaçlı hale geldiği teorisini güçlendirdi. Bu düşüşteki bir başka kıymetli niye ise fidye yazılımı taarruzlarının daha dağıtılmadan evvel erken kademelerde engellenmesi. 2021 yılında 14 milyonun üzerinde siber taarruz müşterileri etkilemedilk evvel proaktif olarak durduruldu.

2022 yılında işletmeleri bekleyen tehdit sayısı daha da artacak

Trend Micro’nun kapsamlı bulut öncelikli muhafaza yeteneklerine karşın, siber güvenlik takımlarının 2022 yılında farklı güvenlik tehditlerine hazırlıklı olmaları gerekiyor. Trend Micro, IoT sistemlerinin, global tedarik zincirlerinin, bulut ortamlarının ve DevOps fonksiyonlarının önümüzdeki yıl boyunca saldırganlar tarafınca artan bir biçimde gaye olacağını varsayım ediyor.

Gelişmiş risklere dayalı yamalar, XDR, sunucu güçlendirme, SIfır İnanç, ağ izleme ve DevSecOps uygulamaları 2022 yılında artan siber risklerin önlenmesinde kritik ehemmiyete sahip olacak.

2022 yılında siber tehditler dünya genelinde tedarik zincirleri açısından bir risk olmaya devam edecek. Siber saldırganlar genelinde popülerlik kazanan dörtlü şantaj ve gasp modeli, sadece taarruza maruz kalan işletmelerin müşterileri ve iş ortakları için de kapsamlı tesirlere niye olacak ve operasyonel aksamalara niye olacak.

Bulut tahlillerini kullanan işletmelerin ve kurumların denenmiş ve yeni halleri kullanan ve teknolojiyi yakından takip eden siber saldırganlara karşı daha tetikte olmaları ve savunmalarını güçlendirmeleri gerekecek. Kriptopara madenciliği üzere niçinlerden dolayı bilgi süreç kaynaklarına sızmaya çalışan siber saldırganların sayısı artacak.

Güvenlik açıkları 2022 yılının kıymetli siber güvenlik ögelerinden biri olmaya devam edecek. 2022 yılında gibisi görülmemiş sayıda güvenlik açığının ortaya çıkması bekleniyor. 2022 yılında sıfırıncı gün açıklarının 2021 yılındaki rekoru kırması bekleniyor. Yamalarda yaşanacak boşluklar, müdafaasız kalan işletmelerin siber saldırganların insafına kalmasına niye olacak.

Hibya Haber Ajansı
Alıntıdır
 
Üst