Şirket Annenin Ölümü Nedeniyle İzin İstenen Çalışanı İşten Çıkardı, Sosyal Medyadan Tepki

EğlenceAvcısı

Active member
Çalışan ölüm izni istediği için işten çıkarıldı.

Bir Amerikan şirketi, annesinin ölümünün ardından izin isteyen bir çalışanını işten çıkararak sosyal medya kullanıcılarının öfkesiyle karşı karşıya kaldı. Eleştiri o kadar sert oldu ki, duvar kaplaması üreten Koroseal firması tüm sosyal medya profillerini kapatmak zorunda kaldı.

Reddit’teki bir gönderiye göre bir Koroseal çalışanı, annesinin ölümünün ardından üç gün ölüm izni almıştı. Ancak izin süresinin uzatılmasını talep ettiğinde şirket, işine son vermeyi tercih etti.

Gönderi, işten çıkarılan çalışan tarafından paylaşıldı ve hemen ilgi görmeye başladı.

Annem öldüğü için EMAIL üzerinden kovuldum.
u/Jadex9 tarafından işlerde
Gönderide eski Koroseal çalışanı, annesinin ölümünün ardından kendisine üç gün ücretsiz ölüm izni verildiğini açıkladı.

Reddit kullanıcısı şunları yazdı: “Florida’ya kadar seyahat etmek, annemi gömmek ve aceleyle eve dönmek için 3 gün izin verildi; dinlenmeye, üzülmeye falan vaktim yok.” her şey bulanıktı.”

Ücretsiz izninin dört gün uzatılması talebiyle İK departmanına e-posta gönderen adam, herhangi bir formalite olmaksızın aniden kovuldu.

Adam, “Bana ölüm teklifinde bulunarak yeterince nezaket gösterdiklerini ve son çekimimi postayla göndereceklerini söyleyen e-postayla beni kovduklarını söyledi” diye paylaşımda bulundu.

Kısa süre sonra kullanıcılar, zorlu bir dönemde çalışana uygulanan “kalpsiz muameleye” ilişkin öfkeli mesajlarla Koroseal’in sosyal hesaplarını bombalamaya başladı.

Şu anda arabasında ikamet eden çalışan, Reddit paylaşımında ek bir güncelleme yaparak işverenlerinin kendisine ulaşarak sosyal medya paylaşımını kaldırması yönünde çağrıda bulunduğunu belirtti. Ancak gönderiyi silmeme kararını yineledi.

“Benimle iletişime geçildi ve bu gönderiyi kaldırmam istendi! Ayrıca tüm yanıtlarım ve tweet’lerim Twitter sayfalarında (@Koroseal) gizlendi ve onlar da Facebook sayfalarında (Koroseal İç Ürünler) gönderileri saklıyorlar. Bu paylaşımı kaldırmayacağız” dedi.

Bununla birlikte şirket, çeşitli platformlardaki tüm sosyal medya hesaplarını devre dışı bırakmayı tercih etti. Bu eyleme rağmen sosyal medyadaki kullanıcılardan ciddi eleştiriler almaya devam ediyorlar.