“Sesi Seviyorum…” – Bu Viral Aloo Pyaaz Pakode Videosu 81 Milyon Görüntüleme Aldı

EğlenceAvcısı

Active member
Aloo pyaaz pakora’nın yapımını gösteren bir Haber benzersiz bir nedenden dolayı internette yayıldı.

Tarif Haberları bir veya birkaç nedenden dolayı viral hale gelebilir. Tuhaflıkları veya yaratıcılıkları nedeniyle sıklıkla dikkat çekerler. Bu klipler alışılmadık kombinasyonları, teknikleri, malzemeleri ve/veya sunum tarzlarını sergileyebilir. Yemeği pişiren kişilerin kişiliği veya toplumdaki itibarı nedeniyle diğer Haberlar dikkat çekebilir. Ancak şu anda internette dolaşan ve tamamen farklı bir nedenden dolayı viral olmuş gibi görünen bir tarif Habersu var: yemeğin hazırlanışı sırasında duyulabilen sesler. Aşağıda bununla ilgili daha fazla bilgi edinin.

Öyleyse okuyun: “Ne Zaman Ölçme Birimi Olduk?” X Kullanıcısı “Lisans” Biryani Resmini Paylaştı

@indian_asmr_world sayfasında paylaşılan Haberda bir kişinin aloo pyaaz ke pakode yaptığı görülüyor [potato and onion pakoras]. Soğanları, patatesleri, biberleri ve kişniş yapraklarını özenle doğrayıp dilimlediklerini görüyoruz. Bu malzemeler daha sonra köri yaprakları, besan, pirinç unu, zencefil, sarımsak ezmesi ve baharat masaları ile karıştırılır. Tüm malzemeler elle iyice birleştirilir. Kişi daha sonra karışımdan küçük porsiyonlar alır ve bunları altın kahverengi ve gevrek oluncaya kadar derin yağda kızartır. Piştikten sonra pakoralar sıcak yağdan çıkarılır ve bir tabağa dizilir. Yan tarafta bir tür kırmızı Hint turşusundan oluşan bir kase de tutulur. Başlıkta “Aloo Pyaaj Ke Pakode ASMR Pişirme” yazıyor ve ardından malzemelerin bir listesi ve bunların tam miktarları geliyor. Aşağıdaki Habernun tamamını izleyin ve İnternet’in neden bu kadar büyülendiğini anlamak için sesi açık tutmayı unutmayın:

Öyleyse okuyun: Viral Video: Kız Bebek Karpuz Yemek İçin Atlıyor; İnternet “Çok Şirin” Diyor

Makara ilk kez temmuz ayında yayınlanmış olmasına rağmen internette büyük ilgi görmeye devam etti. Video şu ana kadar 81 milyondan fazla görüntülemenin yanı sıra 3,5 milyon beğeni ve binlerce yorum aldı. Birçok Instagram kullanıcısı Habernun seslerini beğenmiş gibi görünüyor. Birkaç kişi de bunu popüler mobil oyunların sesleriyle karşılaştırdı. Aşağıdaki tepkilerden bazılarını okuyun:

Mujhe toh tarifi se zyada sound mast laga. [I liked the sound more than the recipe.]”
“Bu bir yemek pişirme kanalı değil; bir müzik kanalı.”
Mujhe tapınak koşusu yaad aa gaya. [It reminded me of Temple Run (a mobile game).]”
“Tapınak koşusu sesi.”
“Metro sörfçüleri ses çıkarıyor, kim fark etti?”
“Sesi seviyorum… bu yüzden bunu seviyorum.”
“Ses için izledim.”
“Ses mükemmel.”
“Bu kaşık sesi çok tatmin edici.”

Başlıkta belirtildiği gibi makara bir ASMR Habersu olduğunu iddia ediyor. ASMR Otonom Duyusal Meridyen Tepkisi anlamına gelir. Cambridge İngilizce Sözlüğü bunu “bazı insanların, özellikle fısıldama veya fırçalama gibi yumuşak sesleri duyduklarında, ciltlerinde, özellikle de baş ve boyunda yaşadıkları hoş bir karıncalanma hissi” olarak tanımlıyor.

Öyleyse okuyun: 20 Yaşındaki Vadodara Çocuğu Sokak Tezgahı Kurdu. İnternet “Tam Destek” Veriyor