Samsung, Galaxy Z Fold 4 ve Z Flip 4 yazılım güncellemeleri konusunda “kendi ayağına mı sıkıyor?”

FelsefeGezgini

Active member
Samsung’un, şu anda Android aygıtlar dünyasında en güzel satış daha sonrası yazılım dayanak siyasetine sahip şirketlerin başında geldiği açık. Üst düzey aygıtlarından kimileri dört büyük işletim sistemi yükseltmesi alırken, biroldukça üst düzey ve orta sınıf Galaxy aygıtı üç büyük işletim sistemi yükseltmesi için uygun ve bu kümelerden rastgele birine girmeyen şimdi tüm aygıtlar iki büyük Android işletim sistemi güncellemesi alıyor.

Güvenlik güncellemeleri alanında da Samsung çok yeterli bir performansa sahip. Birden fazla telefon ve tableti için yeni aylık güvenlik güncellemeleri sunma konusunda Google’ı bile geride bırakıyor. Samsung, aygıtları için beş yıl boyunca güvenlik güncellemeleri vaat ediyor ve Koreli devin her yıl piyasaya kaç aygıt sürmeye devam ettiği düşünülürse bunun küçümsenecek bir şey olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Ancak Samsung’un bu muvaffakiyetini yinelayamadığı pek değerli bir alan var: Katlanabilir telefonları… Yeni katlanabilir modeller Galaxy Z Fold 4 ve Galaxy Z Flip 4 kelam konusu olduğunda şirket, güvenlik güncellemeleri için ağır davranıyor üzere görünüyor. Her iki telefon da aylık güvenlik güncellemeleri almaya uygun olsa da, birden fazla pazarda şu anda iki aylık olan Temmuz güvenlik güncellemesi mevcut.

Samsung, Z Fold 4 ve Z Flip 4 için birkaç kararlılık güncellemesi yayınladı, bu yüzden büsbütün unutulmadıkları söylenebilir. Ancak, seri için güvenlik güncellemelerinin ekseriyetle geride kalması, hayranlar tarafınca pek beğenilen karşılanmıyor ve “Samsung kendi ayağına sıkıyor” yorumları yapılıyor…

Okumaya devam et...