S Jaishankar, Tayland’da Nepal ve Bangladeş Dışişleri Bakanlarıyla Buluştu

EğlenceAvcısı

Active member
Dr Jaishankar, Tayland’daki BIMSTEC inzivasına katıldı.

Bangkok:

Dışişleri Bakanı S Jaishankar bugün burada Nepal ve Bangladeş’ten mevkidaşlarıyla bir araya geldi ve liderlikler tarafından belirlenen işbirliği gündemini uygulamak için yakın çalışma ve bölgesel konularda görüş alışverişinde bulunma konusunda mutabık kaldı.

Dr Jaishankar burada, Tayland’ın başkentinde ve BIMSTEC inzivasına katıldı.

Çok Sektörlü Teknik ve Ekonomik İşbirliği için Bengal Körfezi Girişimi (BIMSTEC), Hindistan, Sri Lanka, Bangladeş, Myanmar, Tayland, Nepal ve Butan’dan oluşan bölgesel bir gruptur. Yedi ülke 1,73 milyar insana ev sahipliği yapıyor ve toplam 4 trilyon ABD dolarından fazla gayri safi yurtiçi hasılaya sahip.

Jaishankar, “Nepal Dışişleri Bakanı Narayan Prakash Saud ile iyi bir görüşme. Liderlerimiz tarafından belirlenen işbirliği gündemini uygulamak için yakın bir şekilde çalışmayı kabul etti. İletişimde kalmayı dört gözle bekliyorum.”

Bakan, Bangladeş Dışişleri Bakanı Abdul Momen ile de bir araya geldi.

“Bangladeş Dışişleri Bakanı Abdul Momen ile tanıştığıma memnun oldum. Devam eden ikili ve çok taraflı işbirliğini tartıştık. Ayrıca bölgesel meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunduk” diye tweet attı.

Jaishankar daha önce Tayland Başbakanı Prayut Chan-o-cha’yı aradı ve Başbakan Narendra Modi’nin selamlarını iletti.

“BIMSTEC ülkelerinden meslektaşlarımla birlikte Başbakan Prayut Chan-o-cha’yı ziyaret etmekten onur duydum. Başbakan @narendramodi’nin selamlarını ve iyi dileklerini ilettim. BIMSTEC’i daha da güçlendirme taahhüdümüzü onunla paylaştık.”

BIMSTEC ülkelerinden meslektaşlarımla birlikte Başbakan Prayut Chan-o-cha’yı ziyaret etmekten onur duydum.

Başbakan’a selam ve iyi dileklerini iletti. @narendramodi.

BIMSTEC’i daha da güçlendirme taahhüdümüzü onunla paylaştık. pic.twitter.com/r31yhJPSUo

— dr S.Jaishankar (@DrSJaishankar) 17 Temmuz 2023
Bay Jaishankar ayrıca BIMSTEC bölgesindeki meslektaşlarıyla verimli bir tartışma gerçekleştirdi ve liderler, büyümeyi artırmak ve refahı desteklemek ortak hedefiyle aralarındaki “direnç ve koordinasyonu” güçlendirmeye odaklandı.

1997 yılında kurulan BIMSTEC, çok yönlü işbirliği için Bengal Körfezi ülkelerini bir araya getiren ekonomik ve teknik bir girişimdir.

Bangladeş, 30 Kasım’da Tayland’da yapılacak BIMSTEC zirvesinin ardından Hindistan’ın genel sekreteri olması planlanan Aralık ayında yedi ülkeden oluşan grubun yeni başkanı olacak.

()