Pak Milyarderinin Oğlu Suleman Dawood Denizaltında Rubik Küpü Aldı Çünkü…

EğlenceAvcısı

Active member
Annesi BBC’ye, Suleman Dawood’un Rubik Küpünü her yere taşıdığını söyledi.

Annesi, Titanik denizaltısının “felaketle sonuçlanacak şekilde patlaması” sonucu ölen beş kişiden biri olan Suleman Dawood’un dünya rekorunu kırmak için Rubik Küpünü yanına aldığını söyledi. BBC. 19 yaşındaki trajik olayda hayatını kaybeden Pakistanlı milyarder Shahzada Dawood’un oğluydu. Guinness Dünya Rekorları’na başvurmayı planladığı girişim hakkında onları bilgilendirdi. the BBC gencin babasının anı yakalamak için yanına bir kamera bile aldığını söyledi. Ancak Bay Dawood’un karısı daha sonra hayatta kalamayacaklarını öğrendi.

Christine Dawood, temasın kesildiği haberini aldığında kızıyla birlikte denizaltının destek gemisi Polar Prince’teydi. Dalgıç Titan, 1912’de batan Titanik’in enkazına dalış yaptıktan iki saatten kısa bir süre sonra ortadan kayboldu.

Dawood, “O anda ne anlama geldiğini anlamadım – ve sonra oradan yokuş aşağı gitti” dedi. BBC.

Ayrıca başlangıçta Titanik’in enkazını görmeye gitmeyi planladığını ancak gezinin Covid-19 salgını nedeniyle iptal edildiğini söyledi.

Dawood, “Sonra geri çekildim ve Suleman’ı kurmaları için onlara yer verdim, çünkü o gerçekten gitmek istiyordu” diye ekledi.

Kocasına ve oğluna son sözlerinin ne olduğu sorulduğunda Dawood, “Sadece sarıldık ve şakalaştık çünkü Shahzada aşağı inmek için çok heyecanlıydı. Küçük bir çocuk gibiydi.”

Sualtında Süleyman ve babasıyla birlikte üç kişi daha bulunuyordu. Bunlar: Titan’ın sahibi OceanGate’in CEO’su Stockton Rush, İngiliz işadamı Hamish Harding ve eski bir Fransız donanması dalgıcı ve ünlü kaşif Paul-Henry Nargeolet.

Oğlunun Rubik Küp sevgisinden bahseden Bayan Dawood, onu her yere taşıdığını söyledi. “Denizin 3.700 metre altındaki Rubik Küpünü Titanik’te çözeceğim” dedi.

Bayan Dawood, baba-oğul ikilisinin çok uzun süredir keşif gezisine çıkmak istemesi nedeniyle “çok mutlu” olduğunu söyledi.

Trajediyi hatırlatarak, “Sanırım 96 saati aştığımızda umudumu yitirdim” dedi.

Kadın, kızıyla birlikte Rubik Küpü Süleyman’ın şerefine bitirmeyi öğrenmeye çalışacaklarını ve eşinin işine devam edeceğini söyledi.

Bayan Dawood, “Onları özlüyorum. Onları gerçekten çok özlüyorum” dedi.

Daha önce Süleyman’ın teyzesi anlatmıştı. NBC Haberlerigencin cüretkar keşif gezisinden korktuğunu, ancak Titanik takıntılı babası için önemli olduğu için katıldığını.