Öğrencilerinden Müslüman Sınıf Arkadaşına Tokat Atmalarını İsteyen UP Öğretmeni

EğlenceAvcısı

Active member
Müslüman Öğrenci Tokatlandı: UP öğretmeni Tripta Tyagi’nin toplu açıklamalar yaparken görüldü

Yeni Delhi:

Viral bir Haberda öğrencilerden Müslüman sınıf arkadaşlarına tokat atmalarını isteyen Uttar Pradesh’teki okul öğretmeni hakkında dava açıldı ve bu durum büyük bir öfkeye yol açtı.

Aynı zamanda Muzaffarnagar’daki Neha Devlet Okulu’nun müdürü olan Tripta Tyagi’nin, yüzünden gözyaşları akarak çaresizce duran 7 yaşındaki çocuğa tokat atmalarını isterken ortak açıklamalarda bulunduğu görüldü.

Ancak Tripta Tyagi, bu korkunç davranışından “utanmadığını” söylüyor. Bayan Tyagi Haberler’ye şunları söyledi: “Utanmıyorum. Öğretmen olarak bu köyün halkına hizmet ettim. Hepsi benimle birlikte.”

Okulda çocukları “kontrol etmenin” önemli olduğunu söyleyerek eylemini haklı çıkarmaya çalıştı.

Bayan Tyagi, “Yasalar çıkardılar ama okullardaki çocukları kontrol etmemiz gerekiyor. Onlarla bu şekilde başa çıkıyoruz” dedi.

Bayan Tyagi daha önce viral Haberyla ilgili tartışmayı “küçük bir sorun” olarak değerlendirmişti. “Niyetim bu değildi. Hatamı kabul ediyorum ama bu gereksiz yere büyük bir soruna dönüştürüldü” dedi.

Üst düzey bir polis memuru, yapılan soruşturma sonrasında öğretmenin “Koğuşlarındaki ders çalışmalarına dikkat etmeyen Müslüman çocukların anneleri, akademisyenleri tamamen yok oluyor” dediğini tespit ettiklerini iddia etti.

Muzaffarnagar Bölge Sulh Hakimi Aravind Mallappa Bangari, öğretmene karşı İlk Bilgi Raporunun veya FIR’ın kaydedildiğini söyledi.

Bay Bangari, “Kapsamlı bir soruşturma yaptık. Çocuğun babasının şikayeti üzerine, suçlanan öğretmene karşı dava açtık, öğretmene karşı da idari işlem başlatılıyor” dedi.

Babası polise, çocuğun saatlerce ayakta bekletildiğini, aşağılandığını ve dövüldüğünü söyledi.

“Oğlum 7 yaşında. Öğretmen çocuğumu öğrenciler tarafından defalarca dövdü. Videoyu yeğenim yaptı, bir iş için okula gitmişti… 7 yaşındaki çocuğum bir iki saat işkence gördü. Çocuğun babası, “Korktum. Bu bir Hindu-Müslüman meselesi değil. Biz hukukun kendi yoluna gitmesini istiyoruz” dedi.

Çocuk şokta dedi.

Video sosyal medyada büyük tepkiye neden oldu. Parti saflarındaki politikacılar da olayı, eyaletteki iktidardaki BJP hükümetini hedef alan bir nefret suçu olarak kınadılar.

UP’nin Başbakan Yardımcısı Brijesh Pathak şunları söyledi: “Bunun farkına vardık ve tam önlem alınacaktır.”