Myanmar'ın büyük depremle vurulmasından sonra Trump

EğlenceAvcısı

Active member
Washington:

Cumhurbaşkanı Donald Trump Cuma günü ABD'nin Güneydoğu Asya ulusunun iktidar cunta tarafından yardım için nadir bir itirazın ardından Myanmar'a büyük bir deprem tarafından vurulduktan sonra yardım edeceğine söz verdi.

“Bu korkunç,” dedi Trump, Oval ofisindeki gazetecilere Myanmar'ın askeri yöneticilerinin temyizine cevap verip vermeyeceğini sorduğunu sordu.

“Bu gerçekten kötü bir şey ve yardım edeceğiz. Ülkeyle zaten konuştuk.”

Büyük 7.7 büyüklükte deprem Cuma günü Myanmar ve Tayland'a çarptı, 150'den fazla kişiyi öldürdü ve yüzlerce kişiyi yaraladı.

Myanmar Junta şefi Min Aung Hlaing, daha önce “herhangi bir ülkeyi, herhangi bir organizasyonu”, rahatlamaya yardımcı olmaya, devlet medyasında yayınlanan bir konuşmaya davet etmişti.

Askeri ele geçirme gücünün ateşlediği dört yıllık iç savaş, Myanmar'ın altyapısını ve sağlık sistemini tahrip etti ve onu böyle bir felakete karşı donattı.

Amerika Birleşik Devletleri son yıllarda Myanmar'ın yöneticilerini Freug siyasi mahkumlar olarak araştırmaya ve şiddeti azaltmaya yönelik ilerlemeye baskı yapıyor.

Myanmar'ın cunta bu arada kilit müttefik Rusya ile bağları teşvik ediyor, lider Min Aung Hlaing bu ayın başlarında Moskova'da Başkan Vladimir Putin'i ziyaret ediyor.

İki ülke, Myanmar'da küçük bir nükleer santral inşa etmeye yardımcı olacak bir Moskova planından bahsediyor

(Başlık hariç, bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve sendikasyonlu bir yemden yayınlanmıştır.)