Madhya Pradesh Rs 30.77 lakh crore yatırım taahhütleri alıyor

EğlenceAvcısı

Active member
BOPAL:

Madhya Pradesh, iki günlük yatırımcı zirvesinin sonunda rekor 30,77 lakh crore için yatırım taahhütleri aldı, Başbakan Mohan Yadav, Salı günü Invent Madhya Pradesh Zirvesi'nin 8. baskısında eyalete yapılan yatırımları amaçladı ve BT endüstriyel büyümeyi teşvik etti .

Bu zirve, devletin iş ve yatırım potansiyelini sergilemek için bir platform olarak hizmet etti, stratejik avantajlı, ekonomik fırsatları ve endüstriyel yeteneklerini vurguladı.

“Şimdiye kadar 30.77 lakh crore için mous imzaladık,” dedi Heer buradaki etkinliğin valedictory oturumunda.

Zirvenin temel amacı, Madhya Pradesh'i üretim, altyapı, tarım, yenilenebilir enerji, teknoloji ve hizmetler dahil olmak üzere çeşitli sektörlere yapılan yatırımlar için en iyi bir yer olarak tanıtmaktır.

Ve büyük oyunculardan taahhütler aldı.

Pazartesi günü, MP Global Yatırımcılar Zirvesi, Milletvekilinin sınırsız potansiyeline yatırım yapmak için küresel yatırımcıları ve büyük iş evlerini çekmek için her şeyden çıkıyor-büyük bilet duyuruları ile başladı.

Milyarder Gautam Adani'nin grubu, Reliance Industries ve eyalet ruman güç üreticisi NTPC dahil olmak üzere bir düzineden fazla şirket Madhya Pradesh'teki işletmeler arasında Rs 4 lakh crore yatırım yapmayı taahhüt etti.

Adani, pompalanan depolama, çimento, madencilik, akıllı sayaç ve termal enerjide Rs 1.10 lakh crore vaat ederken, Reliance eyalette biyoyakıt projeleri kurmak için 60.000 Rs crore taahhüt etti.

NTPC-NGEL (NTPC Green Energy Ltd) ve MPPGCL (Madhya Pradesh Power Generation Company Ltd), enerjiye 1.20.000 Rs yatırım yapmak amacıyla 20 GW değerinde yenilenebilir güç için bir Mutabakat Zaptı (MOU) imzaladı Sektör.

Yenilenebilir enerji oyuncusu Avaada, güneş, rüzgar ve pompa hidro depolama ve pil depolama projeleri ve güneş fotovoltaik modül üretim tesisi kurmaya 50.000 crore yatırım yapmayı planlıyor.

Power Finance Corporation (PFC) ve Kırsal Elektrifikasyon Şirketi (REC), eyalette ortaya çıkan projelere sırasıyla Rs 26.800 crore ve 21.000 Rs borç verme desteği verdi.

Hint-Avrupa Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Odası, Almanya Hindistan İnovasyon Merkezi ve Hint-Alman Ticaret Odası Sold Mous Madhya Pradesh Industrial Development Corporation (MPIDC) ile imzaladı.

OPG Power Generation Pvt Ltd, pil depolama sistemleri, küçük modüler reaktörler, yeşil hidrojen ve hibrit (güneş ve rüzgar) enerji üretimi için bir üretim tesisi kurmaya 13.400 crore yatırım vaat etti.

“Madhya Pradesh'in bol arazi, su ve doğal kaynakları var. Yatırımcı dostu politikalar ve yeterli güç kaynağı ile birlikte, bu bir yatırım fırsatları ülkesidir.” Dedi.

İki gün boyunca 5.000'den fazla işletmeler arası (B2B) toplantı, 600 işletme-hükümet toplantısı gerçekleştirildi.

Zengin doğal kaynakları ve büyüyen bir sanayi üssü ile devlet, özellikle otomobil, tekstil ve elektronik gibi sektörlerde üretim birimlerini çekmeye odaklanmaktadır.

Eyalet Hükümeti, üretim, teknoloji, endüstriyel koridorların geliştirilmesi ve özel yatırım, bölgeler ve yerel işgücüne yatırım yapmak için iş yapma kolaylığı, sübvansiyon ve teşvikler için tek pencere temizliği de dahil olmak üzere çeşitli teşvik planları ve politikaları getirmiştir. endüstrilerin ihtiyaçlarını karşılayın.

Bu, Bopal'da kahraman olan ilk yatırım zirvesiydi. Önceki tüm bunlar Indore'da yapıldı.

(Bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve sendikasyonlu bir beslemeden otomatik olarak üretilmiştir.)