İstanbul’da koşup köy okullarını destekleyecekler

DoğaHayranı

Active member
İstanbul’da koşup köy okullarını destekleyecekler
İstanbul Yarı Maratonu’nda köy öğretmenlerini desteklemek için kampanya düzenleyen Köy Okulları Değişim Ağı Derneği (KODA), ortalarına katılacak yeni koşucular arıyor.

27 Mart’ta gerçekleşecek İstanbul Yarı Maratonu’nda Köy Okulları Değişim Ağı (KODA) #KöydeDahaİyiEğitim için koşacak. 100 koşucuya ulaşmayı hedefleyen dernek, koşucuları yardımıyla toplayacağı bağışlarla köylerde bakılırsav yapan öğretmenlerin şahsi ve mesleksel gelişimlerini destekleyecek Temel Eğitim Kampları’nı düzenleyecek.

İstanbul Yarı Maratonu’nda herkes koşabilir. Gönüllülerin atlet olması, koşucu geçmişi olması üzere kurallar yok. 15 Mart’a kadar kayıt yaptıran herkes, İstanbul Yarı Maratonu’nda köy okulları için koşabiliyor.

KODA ismine koşmak isteyenlerin, koşucu kayıtlarını yaptıktan daha sonra Adım Adım üzerinden kayıt oluşturması ve kampanyalarını yaygınlaştırmaları kâfi. Kampanyalara gelen bağışlar yardımıyla köy öğretmenleri desteklenecek.

“Köy öğretmenleri geleceğimizi inşa ediyor”

KODA Bağlantı ve Kaynak Geliştirme Koordinatörü Menekşe Canatan, köy öğretmenlerinin desteklenmesinin kıymetinden bahsederek “Köy öğretmenleri bizlerin geleceğini inşa ediyor. Onları bakılırsav yaptıkları yerlerde yalnız bırakmamak, şahsi ve mesleksel olarak desteklemek de hepimizin nazaranvi. Birçok vakit bir köy için öğretmenlik mesleğinden hayli daha fazlasını yapan köy öğretmenlerimizin hem şahsi tıpkı vakitte mesleksel gelişimlerini desteklemeliyiz. Köyde daha âlâ eğitim için en kıymetli adım köy öğretmenlerini güçlendirmek” dedi.

Canatan kelamlarına şöyleki devam etti: “Bu sebeple KODA olarak 5 yıldır faaliyetlerimizi öğretmenlerimizle bir arada sürdürüyoruz. Onların gereksinim duydukları konularda uzman eğitmenlerden eğitim almalarını sağlıyor, birbirlerinden öğrenme pratiklerini destekleyecek alanlar açıyoruz. Temel Eğitim Kamplarımızı da bu gayeyle hazırladık. Geçen sene birincisini gerçekleştirdiğimiz kampa 100’den çok köy öğretmenimizin katılmasını sağladık. Bu sene de köylerde misyon yapan daha fazla öğretmenin bu eğitimlerden yararlanabilmesi için daha epeyce koşucu ve bağışçıya gereksinimimiz var.”

Hibya Haber Ajansı
Alıntıdır