İmamoğlu: “Politik alandaki bölünmeyi sporla kucaklaştırabiliriz”

DoğaHayranı

Active member
İmamoğlu: “Politik alandaki bölünmeyi sporla kucaklaştırabiliriz”
İBB Lideri Ekrem İmamoğlu, Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Şurası Başkanlığı’na seçilen duayen gazeteci Uğur Dündar’a tebrik ziyaretinde bulundu. “Bugün Türkiye’de en büyük sorun nedir’, diye düşünsek; herbiçimde ayrıştırma, kutuplaştırma hisleri devasa yükseklikte” diyen İmamoğlu, “Politik alanda, siyaset alanında var olan bu bölünmeyi tam bilakis kucaklaştıran, buluşturan bir mecra olarak bu alanı fazlaca kuvvetli bir halde kullanabiliriz. İstanbul’da da bunun en kuvvetli temsilcileri Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş olur” tabirlerini kullandı. Fenerbahçe Ülker Stadyumu’nda gerçekleştirilen ziyaret sonunda Dündar, İmamoğlu’na sırt numarası “61” olan Fenerbahçe forması ikram etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Lideri Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz 10 Nisan’da yapılan seçimde Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Heyeti Başkanlığı’na seçilen duayen gazeteci Uğur Dündar’a tebrik ziyaretinde bulundu. Fenerbahçe Ülker Stadyumu Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen ziyarette İmamoğlu’na Kadıköy Belediye Lideri Şerdil Dara Odabaşı, İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar ve İBB Sözcüsü Murat Ongun eşlik etti. Dündar’a tebriklerini ileten İmamoğlu, “Birincisi; aslına bakarsanız farklı bir platformdaki beraberliğimiz ve güzel sohbetimiz, süreçlere dair ışık tutuşumuz aslına bakarsanız bizim dünyamızda olan pahalı büyüğümüzsünüz. İstanbul’un üç kıymetli topluluğundan biri olan Fenerbahçe’nin Divan Heyeti Lideri seçilmemiz bizim için samimiyetin farklı bir sayfasını açmış oldu. ötürüsıyla muvaffakiyetler dileriz. Olağan epey asil bir kurumda, asil bir bakılırsav. Yolunuz açık olsun” dedi.

DÜNDAR: “SPOR; DOSTLUK, BARIŞ VE SEVGİDİR”

Fenerbahçe’nin kökü Kuvâ-yi Milliye’ye dayanan epey değerli bir kurum olduğunu hatırlatan Dündar da İmamoğlu’na, “Cumhuriyetle özdeş olmuş hayli bedelli bir sivil toplum kuruluşu. Yaklaşık 25-30 milyonluk bir topluluk. Burada, Türkiye’nin gereksinimi olan birlik ve bütünlüğü sağlayabilmek emeliyle, elimizden gelen tüm uğraşı gösterme gayretindeyiz. esasen sporun da dostluk, barış, sevgi iletisi olduğuna öteden beri inanmış bir kişi olarak bu misyonu heyetimizle birlikte yerine getirmeye çaba edeceğiz” karşılığını verdi.

İMAMOĞLU: “SPORU, SANATI VE KÜLTÜRÜ CÖMERTÇE İNSANLARA KAVUŞTURALIM”

“Sporun epeyce önemli uygunlaştırıcı ve birleştirici gücü var” diyen İmamoğlu ise, şunları söylemiş oldu:

“Toplum nezdinde epey faydalı alanlara kavuşabileceğini de biliyorum. Sporun ortasından de gelmiş bir insan olarak bunu söylüyorum. kimi vakit kendi vazife alanımızda da arkadaşlarla konuşurken sporu, sanatı ve kültürü hayli cömertçe alanda insanlara kavuşturalım diyoruz. Zira inanılmaz bir gereksinim var. Hiç iddia etmediğimiz, toplumun katmanlarını bir ortaya getirir ve orada inanılmaz beraberlikleri yaşatır. ‘Bugün Türkiye’de en büyük sorun nedir’, diye düşünsek; herbiçimde ayrıştırma, kutuplaştırma hisleri devasa yükseklikte. Politik alanda, siyaset alanında var olan bu bölünmeyi tam aksine kucaklaştıran, buluşturan bir mecra olarak bu alanı epeyce kuvvetli bir halde kullanabiliriz. İstanbul’da da bunun en kuvvetli temsilcileri, bizim için simgeleri Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş olur. Doğal ki epeyce güzide tarihi kulüpleri, kurumları İstanbul’umuzun var. Fakat bu 3 büyük kulübümüz öbür bir durumda. Bu bağlamda biz de kurumsal her türlü iş birliğine hazır olduğumuzu, başka kulüplerimizle olduğu üzere hazır olduğumuzu söz etmek isteriz. İnsanların da buna muhtaçlığı var. Ziyadesiyle aslına bakarsan kutuplaşma durumunu öteki mecralarda önümüze koyan ülkemizdeki birtakım gerçeklerin karşısında, bu alanda değişik bir bütünleşmeyi sağlayabiliriz.”

DÜNDAR’DAN “ÖZENLİ DİL” ÇAĞRISI

İmamoğlu’nun akabinde kelam alan Dündar da “Bu ekonomik kriz periyotlarında, ekonomik badireler ağırlaştığı vakit içinder, insanların neredeyse hayatta tutunabilecekleri en değerli kollardan biri, destekledikleri futbol ekibinin başarısı oluyor. ötürüsıyla burada son derece dikkatli bir lisan kullanmak gerekiyor. Ben, 2001 krizinde de yöneticilik yaptım kulüpte. Şampiyon olduk o sene. Ve nitekim ihtimamlı bir lisan kullandık. Rakiplerimizin yöneticilerini, futbolcularını, taraftarlarını rencide etmemek ve ayrışmayı değil de tam bilakis, bir ortada kaynaşmayı, bütünleşmeyi sağlayabilecek telaffuzları lisana getirdik herkese. bu vakitte de bir daha Türkiye’nin buna muhtaçlığı var. Ve bu muhtaçlığı giderecek en kıymetli güçlerden biri de spor, spor platformu, dostluk ve kardeşlik platformu” sözlerini kullandı.

İMAMOĞLU: “İBB OLARAK İŞ BİRLİĞİNE AÇIĞIZ”

İmamoğlu, Dündar’ın kelamlarına, “birlikte epey ortak lisan birliği oluşturduğumuz geçmiş deneyimlerimizde, sizinle oluşturduğumuz o lisan birliğinde, bu manada deneyimlerimizde biz de İBB olarak her türlü diyaloğa açık, iş birliğine açık, projelere açık… Hatta tahminen öteki kulüplerin de Divan Heyeti Liderleri bir ortaya getirirsiniz, daima birlikte olursunuz. Süreç ve aksiyonun önünde duran fazlaca saygıdeğer kulüp liderlerimiz var; o farklı. Ana Divan Heyeti biraz daha olaya zirveden bakan, daha diğer bir kurumsallık perspektifinden bakan bir heyet olduğu için, tahminen o denli bir ortaya gelişle, apayrı bir perspektifle, bizimle iş birliğinde hayli enteresan bir istişare konseyi üzere oluşturabiliriz İstanbul’da” katkısını sundu. İmamoğlu, “Bizler artık aşikâr bir hayat birikimine sahip, kimi değerlendirmeleri sağlıklı halde yapabilecek, neredeyse topluluklarımızın senatosu üzere düşünülebilecek akil beşerler topluluğuyuz. Üzerimize fazlaca büyük sorumluluk düşüyor. Bu sorumluluğu da müdrikiz, gereğini de sonuna kadar yapacağız” diyen Dündar’a, “Biz de o iş birliğinde masaya gelmeyi, İstanbul halkı ismine seve seve her türlü katkı sunmayı ortaya koyarız” karşılığını verdi.

Dündar, konuşmaların akabinde İmamoğlu’na sırt numarası “61” olan Fenerbahçe forması ikram etti. İmamoğlu da Dündar’a, İBB Yayınlarından çıkan bir kitap seçkisi iletti.

Hibya Haber Ajansı
Alıntıdır
 
Üst