Hintliler Ukrayna Savaşında Rusya İçin Nasıl Aldatıldılar

EğlenceAvcısı

Active member
Polis, olaya karışan en az dört kişiyi tutukladı.


Moskova:

Hindistan Salı günü yaptığı açıklamada, Başbakan Narendra Modi ile Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki görüşmelerin ardından Rus ordusunda hizmet vermeye “yanlış yönlendirilen” vatandaşlarının terhis edilmeye başlanması konusunda Moskova'nın anlaşmaya vardığını bildirdi.

İşte soruna ve ülkelerin çözüm için nasıl çaba harcadıklarına bir bakış.

Hintliler Rus Ordusuna Katılmaya Nasıl Yönlendirildi?


Yeni Delhi'den Tamil Nadu'ya kadar uzanan bir insan ticareti ağı, sosyal medya platformlarını ve yerel ajanları kullanarak insanları Rusya'ya çekiyor ve onlara kazançlı işler veya Merkezi Soruşturma Bürosu'nun (CBI) “şüpheli özel üniversiteler” olarak adlandırdığı yerlere kabul imkanı sunuyor.

Ancak Rusya'ya ulaştıklarında mağdurların pasaportlarına el konuluyor ve cepheye gönderilmeden önce muharebe eğitimi alıyorlardı.

Polis, olaya karışan en az dört kişiyi tutukladı.

Kaç Kişi Tuzağa Düşürüldü?


Hükümet, şu anda 30 ila 40 arasında Hint vatandaşının Rus ordusunda görev yaptığını tahmin ediyor.

Çatışmada en az dört kişi öldü.

Hindistan Sorunu Nasıl Çözdü?


Hindistan, kendilerine iletilen her vakanın, mahsur kalan insanların “erken taburcu edilmesini” sağlamak amacıyla Rusya ile “güçlü bir şekilde ele alındığını” ve bu çabalar kapsamında şu ana kadar 10 Hintlinin geri getirildiğini söyledi.

Rusya konuya ilişkin henüz bir açıklama yapmadı ve Reuters'ın yorum talebine de yanıt vermedi.

Başka ülkelerden de benzer iddialar geldi mi?


Nepal, ülkesindeki gençlerin birçoğunun benzer şekilde yasadışı yollarla işe alındığını, sayının 200'e kadar çıktığını tahmin ettiğini ve Ocak ayında Rusya ve Ukrayna'da çalışma izni vermeyi durdurduğunu açıkladı.

Sri Lanka ayrıca, savaş gazilerinden birçoğunun Rusya-Ukrayna savaşına sahte vaatlerle kandırıldığını, bunlardan en az 37'sinin yaralandığını ve “önemli sayıda” kişinin de öldürüldüğünü söyledi.

Nepal, vatandaşlarının Hindistan ve İngiltere ordularında görev yapmasına izin veren bir anlaşmaya sahipken, Sri Lankalıların yabancı ülkelerin ordularında savaşmasına izin verilmiyor.

Hindistan ve Rusya Arasında Nasıl Bir İlişki Var?


Sovyetler Birliği döneminden bu yana Rusya ile yakın ilişkiler içinde olan Hindistan, 2022'de Avrupa'nın Rus petrol ithalatını yasaklamasının ardından Rusya'nın en büyük petrol alıcısı olarak ortaya çıktı.

Hindistan da Ukrayna savaşını kınamayı reddederek, diyalog ve diplomasi yoluyla barış çağrısında bulundu.

(Bu haberin başlığı hariç hiçbiri Haberler personeli tarafından düzenlenmemiş olup, sendikasyon yayınından yayınlanmıştır.)
 
Üst