Her gün yumurta tüketmenin nihai dos ve olmasın

EğlenceAvcısı

Active member
Yumurtalar çoğu insan için genel sağlıklı olarak kabul edilir, çünkü yumurta yüksek kaliteli protein, temel vitamin (B12, D ve A gibi) ve selenyum ve kolin gibi kas onarımını, beyin fonksiyonunu ve bağışıklığı destekleyen minerallerdir. Ancak, ılımlılık ve denge anahtardır. Özellikle yüksek yağlı bir diyetle birleştirildiğinde çok fazla yumurta yemek bazı bireylerde kolesterol seviyelerini artırabilir. Yumurtalarınızı nasıl hazırladığınız, ne yediğiniz ve genel sağlığınız (kalp durumu veya diyabet gibi) önemlidir. Temiz, taze yumurta kaynağı ve Salmonella gibi enfeksiyonları önlemek için topperly pişirmek çok önemlidir. Yumurta tüketmenin nihai DO'larını ve olmayanları tartışırken okumaya devam edin.


Her gün yumurta tüketmenin nihai dos ve olmasın

Doz


1. Bütün yumurta ye


Sarısı kolin ve D vitamini gibi temel besinler içerir. Doktorunuz aksini tavsiye etmedikçe, tam yumurtaların ılımlı bir şekilde olması, sadece yumurta beyazlarına yapışmaktan daha faydalı olabilir.

2. Kızartılmış veya haşlanmış kızarmış veya haşlanmış seçin


Kaynama veya kaçak avlanma yumurtaları onları düşük ve sağlıksız yağlardan uzak tutar. Kızartma, kalp sağlığı için ideal olmayabilecek gereksiz yağ ve kalori ekleyebilir.


3. Yumurtayı fiber açısından zengin yiyeceklerle yapın


Digendion'u geliştirmek için yumurtaları sebzeler, tam tahıllı tost veya meyvelerle birleştirin ve sizi daha uzun süre daha dolgun tutarak sağlıksız atıştırmalıkları azaltır.

4. Yumurtaları düzgün bir şekilde saklıyor mu


Her zaman yumurtaları soğutun ve son kullanma tarihlerini kontrol edin. Yanlış depolama bakteri büyümesine ve gıda zehirlenmesine yol açabilir.

5. Çatlamadan önce kabukları yıkayın


Kabuğu yemiyor olsanız bile, yıkamak, Salmonella'nın çatlakken yumurtaya girme riskini azaltmaya yardımcı olur.

Biraz

1. Çiğ veya az pişmiş yumurta yemeyin


Çiğ yumurtalar Salmonella bakterileri taşıyabilir. Mayonez gibi yemeklerde pastörize olanları kullanarak her zaman yumurtaları iyice pişirin.

2. Yüksek kolesterolünüz varsa denize girmeyin


Yüksek LDL kolesterolü olan insanlar, haftada 3-4'den fazla yumurta tüketmeden önce doktorlarına danışmalıdır. Yumurta beyazları arama durumlarında daha güvenli bir seçimdir.


3.


Yumurtalar harika olsa da, bir dizi amino asit ve besin sağlamak için mercimek, fındık ve süt ürünleri gibi çeşitli protein kaynaklarına karşı dengeli bir diyet.


4. Çok fazla tuz veya tereyağı eklemeyin


Tuz ve tereyağı yüklü karıştırılmış veya kızarmış yumurtalar sağlıklı bir seçeneği kolesterol ve sodyum açısından zengin bir yemeğe dönüştürebilir. Lezzet için sonbahar veya baharat kullanın.


5. Kokulama veya tuhaf görünen yumurta yemeyin


Her zaman pişirmeden önce yumurtayı koklayarak ve gözlemleyerek tazeliği kontrol edin. Kötü bir yumurta şiddetli digeive üzülmeye neden olabilir.

Çoğu sağlıklı birey için, günde bir yumurta mükemmeldir ve yaşam tarzına ve sağlık koşullarına bağlı olarak iki taneye kadar kabul edilebilir.

Feragatname: Bu içerik dahil tavsiyeler yalnızca genel bilgiler sağlar. Hiçbir şekilde nitelikli bir tıbbi görüşün yerine geçmez. Daha fazla bilgi için her zaman bir uzmana veya kendi doktorunuza danışın. Haberler bu bilgiler için sorumluluk talep etmez.
 
Üst