Fotoğraf, ABD mitinginde Donald Trump'ın yüzüne birkaç santim uzaklıktaki mermiyi gösteriyor

EğlenceAvcısı

Active member
ABD eski başkanı Donald Trump, ABD başkanlık seçimleri öncesinde Pensilvanya'da bir kampanya mitinginde konuşurken vuruldu. 78 yaşındaki lider, mitingde birkaç el silah sesi duyulurken sahnedeki kürsünün arkasına saklandı.

Sağ kulağında kanla görülen lider, eski başkanı çevreleyen ve onu sahneden indiren Gizli Servis ajanları tarafından hızla kuşatıldı. Sahneden hızla uzaklaştırılırken, yumruğunu kalabalığa doğru kaldırdı ve “dövüş, dövüş” diye seslendi.

Saldırıya uğramadan hemen önce çekildiği iddia edilen bir fotoğrafta, bir merminin yüzünün yanından vızlayarak geçtiği görülüyor. New York Times fotoğrafçısı Doug Mills tarafından çekilen görüntüde, Trump'ın konuşmasını yaparken kalabalığa dönükken yanağının yakınında bir mermi görülüyor.

New York Times fotoğrafçısı Doug Mills'in çektiği fotoğrafta, Trump'ın başının hemen arkasından uçan bir mermi görülüyor. resim.twitter.com/0ncIBC0i1v

— Seyirci Endeksi (@spectatorindex) 14 Temmuz 2024
Bir görgü tanığı, Trump'a ateş eden adamı etkinlik alanının yakınındaki bir binanın çatısında gördüğünü iddia etti. BBC'ye konuşan görgü tanığı, saldırganın bir tüfekle silahlandığını ve binanın tepesine sürünerek çıktığını söyledi. “Adam binaya 50 fit ötemize sürünerek çıktı. Bir tüfeği vardı,” dedi.

Polis ve Gizli Servis'e çatıda tüfekle duran şüpheli bir adam hakkında bilgi verdiğini söyledi. “Kendi kendime 'Trump neden hala konuşuyor, neden onu sahneden indirmediler' diye düşünüyordum… bir bakmışsınız beş el silah sesi duyuluyor,” dedi BBC'ye.

Kendisine ait bir sosyal medya şirketi olan Truth Social'a konuşan eski ABD başkanı, “Sağ kulağımın üst kısmını delen bir kurşunla vuruldum.” dedi. “Bir şeylerin ters gittiğini hemen anladım çünkü vızıldayan bir ses, silah sesleri duydum ve kurşunun deriyi deldiğini hissettim.” dedi.

Saldırı, ABD'deki siyasi liderlerin her iki kanadında da birleşmesini sağladı. Trump'ın rakibi ve aynı zamanda ABD Başkanı Joe Biden da saldırıyı kınayarak, “Amerika'da bu tür şiddete yer yok” dedi.