Fairphone 2: modüler Android akıllı telefon

DoğaHayranı

Active member
Teknik açıdan bakıldığında, ilk Fairphone özel bir şey değildi. Ardılı, kolayca değiştirilebilen bileşenler ve Full HD ekran, LTE ve hızlı Qualcomm CPU (Snapdragon 801) gibi üst düzey özelliklerle şaşırtıyor. Fairphone, bu faktörlerin cihazın ömrünü uzatması gerektiğini söylüyor. Ancak uzun ömürlü olmanın çok pahalı bir bedeli var: Cihaz bu sonbaharda gönderilmeye hazır olduğunda 525 avroya mal olacak.


Projenin ana odak noktası tamir edilebilirliktir. Ekran, alet kullanmadan bir dakikadan kısa sürede değiştirilebilir. Fairphone bu süreci bir prototip kullanarak gösterdi. Üç vida çıkarıldıktan sonra kamera değiştirilebilir ve USB bağlantı noktası da kolayca değiştirilebilen bir modülün parçasıdır.




Fairphone 2, modüler Android akıllı telefon



Fairphone 2 demonte.


(Resim: Fairphone)



Fairphone yedek parça sunmayı planlıyor ve müşterilerini cihazı kendileri tamir etmeye teşvik ediyor. Diğer birçok markanın politikasının aksine, kurcalamak garantinizi geçersiz kılmaz.

Basit donanım yükseltmeleri


Modüler tasarım, donanım yükseltmelerine de izin vermelidir. Fairphone henüz gelecekteki herhangi bir modülü açıklamadı, ancak kamerayı örnek olarak gösterdi. Uzun vadede şirket, modüller için harici geliştiricilerle de çalışmak istiyor. Ancak Fairphone, Google’ın Ara Projesi kadar ileri gitmez: Ara prototipi, telefon çalışırken bile daha hızlı değiştirilebilen daha da fazla modülden oluşur.




Fairphone 2, modüler Android akıllı telefon



Sırtlık şeffaf polikarbonattır.


(Resim: Fairphone)



Jollaphone gibi, ikinci Fairphone da arkasında bir uzatma portuna sahiptir. Şimdiye kadar Fairphone herhangi bir uzantı duyurmadı, ancak herkesin aksesuar geliştirmesine izin vermek için bağlantı noktasının özelliklerini yayınlamak istiyor. Bir örnek, NFC özellikli bir durum olabilir.


işçi emeklilik fonu


Fairphone, üretim sırasında ortalamanın üzerinde çalışma koşulları sağlamaya çalışır. Üreticisi Hi-p’nin Çin’deki fabrikasındaki koşulları değerlendirmesi için harici bir kurum görevlendirdi ve çalışma koşullarını daha da iyileştirmek istiyor. Bu nedenle, Fairphone ve Hi-p bir işçi ihtiyat fonuna katkıda bulunacak ve işçilere bu fonun kontrolünü vermeyi amaçlayacaktır. Nihai toplam henüz belirlenmedi.

Fairphone, Demokratik Kongo Cumhuriyeti’ndeki çatışmasız madenlerden gelen kalay ve tantal kullanıyor. Bu malzemeler, diğer şirketler tarafından kurulan tedarik zincirlerinden gelmektedir. Fairphone, çatışmasız tungsten ve adil ticaret altın için tedarik zincirleri kurmaya çalışıyor, ancak bu görevi henüz tam olarak tamamlamadı.

Fairphone, cihazın ön siparişe açılmasının beklendiği bu yaz telefonun tam teknik özelliklerini yayınlamayı planlıyor. Şu anda, Amsterdam girişimi yalnızca en önemli spesifikasyonları yayınladı (aşağıdaki tabloya bakın). Gorilla glass ekranı koruyan kılıf telefonla birlikte verilecek.


doğru telefon 2​

İşletim sistemi​

Android 5.1​

ekran​

5″, 1920×1080​

SoC’ler/RAM’ler​

Qualcomm Aslanağzı 801/2GB​

flash bellek​

32GB + microSD yuvası​

Oda​

8 megapiksel​

Veri bağlantıları​

LTE/HSPA, Wi-Fi (802.11 b/g/n/ac), Bluetooth 4.0, GPS, Çift SIM​

piller​

2420mAh (değiştirilebilir)​

Fiyat​

525€​

Fairphone, cihazı diğer işletim sistemleri için açmak istiyor. CTO Olivier Hebert’e göre potansiyel ortaklarla görüşmeler başladı, ancak herhangi bir ayrıntı vermedi. Telefon, Google uygulamaları (örn.

İlk Fairphone birkaç parti halinde üretildi ve sonunda 60.000 cihaza ulaştı. Fairphone bu kez yılda ortalama 150.000 cihaz ile sürekli üretim yapmak istiyor. 525 Euro’luk fiyatı ve telefonun ilk birkaç ayda sadece Avrupa’da satışa sunulacak olması düşünüldüğünde iddialı bir hedef. Fairphone, ABD satışlarının 2016 yılına kadar başlamayacağını söyledi.


Önerilen editoryal içerik



İzninizle buraya bir Vimeo videosu (Vimeo LLC) yüklenecektir.



Her zaman Vimeo videoları yükle

Vimeo videolarını şimdi yükleyin




Fairphone’dan bir tanıtım videosu.




Bu makalenin Almanca versiyonu burada bulunabilir:


(Merhaba)



Haberin Sonu
 
Üst