Eye On Anket Kodu Son Tarihiyle, Ashok Gehlot’un Nakit Planı Sırayı Artırdı

EğlenceAvcısı

Active member
Ashok Gehlot, refah programlarını duyurmak için çalışıyor

Jaipur:

BJP, Rajasthan Başbakanı Ashok Gehlot’u kadınlara doğrudan cihazları vermek yerine cep telefonlarını veya seçtikleri diğer elektronik ürünleri satın almaları için nakit verme sözü vermekle eleştirdi.

Bay Gehlot, bu yılın sonlarında yapılacak olan meclis öncesinde geniş kapsamlı sosyal yardım planlarını tanıtmak için eyaleti baştan başa dolaşıyor.

Gehlot, “Cihazları bir program kapsamında vermek yerine kendi seçtikleri cep telefonlarını almaları için devletin kadınlarına belirli bir miktar (para) vermeye çalışıyoruz. Akıllı telefon vermek, kadınları güçlendirmenin bir yoludur.” onun ‘Ücretsiz Mobil Yojana’sı.

Bay Gehlot’un 1.33 crore kadına akıllı telefon ve SIM kart verme duyurusu, muhtemelen devlete 12.000 Rs’den fazlaya mal olacak. Bu planın ihalesi, seçim yasası devreye girmeden önce gerçekleşmeyebilir – bu, Bay Gehlot’un bunun yerine nakit verme sözü vermesinin nedenlerinden biri olabilir.

Öğrenciler için tabletler ve gıda paketleri için yapılan ihalelerin de seçim yasası son tarihini kaçırması muhtemel.

Bugün Gehlot hükümeti, sığırları yumrulu deri hastalığına yakalanan 42.000 çiftçiye 176 Rs verdi.

Duyurusu büyük bir yanıt aldı ve insanlar sosyal yardım programı kabinlerinin dışında planlara kaydolmak için uzun kuyruklarda bekliyor. Konuya yakın kaynaklar, bu sahnelerin Kongre’nin seçim kampanyası için toplanma noktalarına benzediğini söyledi.

Rajasthan’daki muhalefetteki BJP, Bay Gehlot’un kadınlara nakit ödeme vaadini “tuhaf” olarak nitelendirdi.

Meclisteki Muhalefet Lideri Rajendra Rathore, “Bedava dağıtıyorlar. Geçen sefer de böyle sözler verdiler ve güçlerini kaybettiklerinde planlarını yanlarında götürdüler.”

Rajasthan BJP başkanı CP Joshi, Bay Gehlot’un sözünü hafifçe kaydırarak, “Eğer yardım etmek istiyorsanız, neden mazot ve benzin için KDV (katma değer vergisi) olarak bu kadar çok para aldınız? Bunu insanların hesaplarına geri koyun. “

Muhalefetin, Gehlot’a yönelik saldırılarını, hükümetinin kadınlara vereceği parayı nasıl takip edeceği, cep telefonu satın almak için mi harcayacakları – nakit kullanım amacı – veya başka amaçlar için mi harcayacakları konusunda hızlandırması muhtemeldir.