Deniz Ürünlerine Alerjisi Olanlar Kokusunu Alırken Bile Hasta Olabilir. Çalışma Açıklıyor

EğlenceAvcısı

Active member
Temsili görüntü


Washington:

Deniz ürünlerine alerjisi olanlar, sadece koklayarak aşırı derecede hastalanabilirler ve bu da onları bundan kaçınmaya daha yatkın hale getirir. Belirli bir yemeği yedikten sonra gıda hastalığına yakalanan kişiler de aynı kaçınma davranışını gösterir.

Bilim adamları, bağışıklık sisteminin, çevredeki alerjenlere ve enfeksiyonlara karşı insan tepkisinde önemli bir rol oynadığını uzun zamandır biliyordu, ancak alerjik uyarıma karşı bu tür davranışların tetiklenmesinde de bir rolü olup olmadığı bilinmiyordu.

Nature dergisinde 12 Temmuz'da yayınlanan Yale liderliğindeki araştırmaya göre, bağışıklık sisteminin davranışlarımızı değiştirmede çok önemli bir rol oynadığı ortaya çıktı.

Yale Tıp Fakültesi'nde İmmünobiyoloji Profesörü, Howard Hughes Tıp Enstitüsü araştırmacısı ve kıdemli Ruslan Medzhitov, “Bağışıklık tanıma davranışlarını, özellikle de önce antikorlar yoluyla ve sonra beynimize iletilen toksinlere karşı savunma davranışlarını buluyoruz” dedi. çalışmanın yazarı.

Çalışma, bağışıklık sistemi iletişimi olmadan, beynin çevredeki potansiyel tehlikeler konusunda vücudu uyarmadığını ve bu tehditlerden kaçınmaya çalışmadığını gösteriyor.

Medzhitov laboratuvarındaki bir ekip, o zamanlar Yale'de doktora sonrası araştırmacı ve şu anda Arizona Devlet Üniversitesi'nde yardımcı doçent olan Esther Florsheim ve Tıp Fakültesi'nde yüksek lisans öğrencisi olan Nathaniel Bachtel tarafından yönetiliyor. Tavuk yumurtasında bulunan bir protein olan yumurtaya karşı alerjik reaksiyonlarınız varsa.

Beklendiği gibi, bu fareler yumurta içeren su kaynaklarını tercih etme eğilimindeyken, kontrol fareleri yumurta içeren su kaynaklarını tercih etme eğilimindeydi.

Duyarlılaştırılmış farelerde ova-bağcıklı su kaynaklarına yönelik isteksizliğin aylarca sürdüğünü buldular.

Ekip daha sonra bağışıklık sistemi değişkenlerini manipüle ederek duyarlılaştırılmış farelerin davranışlarını değiştirip değiştiremeyeceklerini inceledi.

Örneğin yumurtaya alerjisi olan farelerin, bağışıklık sistemi tarafından üretilen İmmünoglobulin E (IgE) antikorları bloke edilirse sularındaki proteine karşı isteksizliklerini kaybettiğini buldular.

IgE antikorları, diğer bağışıklık sistemi proteinleriyle birlikte beynin kaçınma davranışını kontrol eden alanlarıyla iletişimde önemli bir rol oynayan bir tür beyaz kan hücresi olan mast hücrelerinin salınmasını tetikler.

Başlatıcı olarak IgE olmadığında bilgi aktarımı kesintiye uğradı, böylece fareler artık alerjenden kaçamadı.

Medzhitov, bulguların bağışıklık sisteminin hayvanların tehlikeli ekolojik ortamlardan kaçınmasına yardımcı olmak için nasıl geliştiğini gösterdiğini söyledi. Bağışıklık sisteminin potansiyel tehlikeleri nasıl ezberlediğini anlamanın, bir gün birçok alerjene ve diğer patojenlere karşı aşırı reaksiyonların bastırılmasına yardımcı olabileceğini ekledi.

(Başlık dışında bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak bir yayından yayınlanmıştır.)

Daha fazla trend haber için tıklayın
 
Üst