Butan Başbakanı, Hindistan'ın Onu Nasıl Şekillendirdiğini Anlattı

EğlenceAvcısı

Active member
Yeni Delhi:

Butan Başbakanı Tshering Tobgay, 'Haberler Dünya Zirvesi 2024: Hindistan Yüzyılı'nda yaptığı konuşmada Hindistan ile olan bağlantısına ilişkin derin kişisel görüşlerini paylaştı.

Sadece Hindistan'da doğmadığını, aynı zamanda ülkedeki gelişim yıllarının Butan'a, halkına ve kralına hizmet etme konusundaki kararlılığının şekillenmesinde önemli bir rol oynadığını açıkladı.

“Size bir sır vereceğim, aslında buradaki Bhutanlı meslektaşlarım da bilmiyor; ben Hindistan'da doğdum. 1965'te Kalimpong'da doğdum. Babam Kalimpong'da görev yapıyordu, ailem de hizmet ediyordu – ben de orada doğdun, değil mi?” Bay Tobgay söyledi.

“Beni kralıma, ülkeme ve halkıma hizmet etmeye yönlendiren şey mutlaka Pittsburgh ve Harvard değil, Dr Graham'ın Batı Bengal'deki Kalimpong'daki evleri olurdu. Hindistan'da 11 yıl okudum ve bana Amerika'da 4 yılın nasıl geçtiğini sordunuz. beni şekillendirdi!”

Bay Tobgay, Butan ile Hindistan arasında uzun süredir devam eden eğitim bağlantılarını vurguladı. Kendisi de dahil olmak üzere kaç Butanlının o dönemde Butan'da kurumların bulunmamasından dolayı Hint okullarında eğitim gördüğünü paylaştı.

“Anaokulundan, bebek sınıfından 10. sınıfa kadar, ben de Hindistan'da okudum, tıpkı diğer birçok Bhutanlının o günlerde Hindistan'da okuduğu gibi, çünkü Butan'da yeterli okulumuz yoktu. Ama okul açtığımızda, yeterli okulumuz yoktu. öğretmenler ve o öğretmenler Hindistan'dan geldi” diye ekledi.

“Bize iyi öğrettiklerine inanıyorum çünkü evimize dönüp Kralımıza, ülkemize ve halkımıza hizmet edebildik.”

Hindistan'ın özellikle 21. yüzyılda artan küresel etkisi sorulduğunda Bay Tobgay, ülkenin ekonomik gücünü ve dünya sahnesindeki liderliğini hemen övdü. “Dünyanın Hindistan'a ihtiyacı var ve bu yüzyılı Hindistan'ın yüzyılı olarak tanımlamanızdan çok mutluyum.

Bana Başbakan Modi'yi ve onun tarihi üçüncü dönemini sordunuz; buna neden Hindistan'ın yüzyılı diyorsunuz? Birçok nedenden dolayı! Hindistan dünyadaki en büyük nüfusa sahiptir – 1,45 milyar. Büyüyor. 1,6 milyara ulaşması bekleniyor.”

Bay Tobgay ayrıca Hindistan'ın ekonomik refahına ve tüketici tabanına da dikkat çekerek şunları kaydetti: “Hindistan'ın gelişen bir ekonomisi var – 3 trilyon ABD Dolarını geçti. Kovid-19 olmasaydı 5 trilyon ABD Dolarını aşması gerekirdi. Hindistan en büyük tüketici tabanına sahip. Hindistan'ın dünya çapındaki diasporada, özellikle gelişmiş ülkelerdeki yaklaşık 35 milyon başarılı insanı var.”

“Her açıdan evet, bu Hindistan'ın yüzyılı. Ancak bir açıdan öne çıkıyorsunuz, bu da liderlik. Hindistan'ın liderliği ve bu liderliğe güven.”

Zirve, Hindistan'ın yalnızca bölgesel bir güç olarak değil, aynı zamanda önümüzdeki yıllarda daha fazla büyümeye hazır küresel bir lider olarak rolünün yansıtılmasında bir başka dönüm noktası oldu.

(Başlık dışında bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak bir yayından yayınlanmıştır.)