Başkan Tek Milleti, Tek Anketi Destekledi

EğlenceAvcısı

Active member
Bunu “İyi Yönetişim Şartlarını Yeniden Tanımlayacak” bir reform olarak nitelendiren Başkan Droupadi Murmu, “Tek Ulus, Tek Seçim” Yasa Tasarısının “Politika Felcini Kontrol Etmeye, Kaynak Bölünmesini Azaltmaya ve Mali Yükü Azaltmaya” Yardımcı Olacağını Söyledi.

“Bu Büyüklükteki Reformlar Vizyon Cesaretini Gerektirir. İyi Yönetişim Koşullarını Yeniden Tanımlamayı Vaat Eden Bir Diğer Tedbir, Ülkedeki Seçim Takvimlerinin Senkronize Edilmesine Yönelik TBMM'ye Sunulan Kanun Tasarısı'dır. 'Tek Millet Tek Seçim' Planı, Yönetişimde Tutarlılığı Teşvik Edebilir, Politika Felcini Önleyin, Kaynak Yönelimini Azaltın ve Diğer Pek Çok Fayda Sağlamanın Dışında Mali Yükü Azaltın “dedi Başkan Murmu 76. Cumhuriyet Bayramı Arifesinde Millete Sesleniyor.

Başbakan Narendra Modi, ülkenin devam eden seçim sezonlarından dolayı önemli maliyet ve aksamalara maruz kaldığını savunarak eş zamanlı anket yapılmasının gerekliliğini sık sık vurguladı.


'Tek Millet, Tek Seçim' konulu bir panele başkanlık yapan eski Cumhurbaşkanı Ram Nath Kovind, Eşzamanlı Seçim Fikrinin anayasayı hazırlayanlar tarafından algılandığını ve anayasaya aykırı olamayacağını söyledi. İlk dört lokomotif sabha ve meclis anketinin 1967'de birlikte kahraman olduğuna dikkat çekerek, senkronize anketlerin nasıl anayasaya aykırı olarak adlandırılabileceğini sordu.

Kongre, eş zamanlı oylama fikrinin anayasanın temel yapısına aykırı olduğunu ve buna “dişle tırnağıyla” karşı çıkacağını savundu. Yani 'Tek Millet, Tek Seçim' Fikrini Anti-Demokratik ve Anti-Fedal olarak adlandırdı.

Seçim döngülerini senkronize etmenin dışında, meclisin dağılması, cumhurbaşkanının yönetimi ve hatta meclis veya parlamentonun askıya alınması gibi sorunlarla nasıl başa çıkılacağı konusunda gerçek bir netlik yok.

Başkan, Hükümetin “ülkede onlarca yıldır varlığını sürdüren sömürgeci zihniyetin kalıntılarını ortadan kaldırmaya” yönelik süregelen ÇABALARINI vurguladı ve İngiliz ceza yasalarının üç modern yasayla değiştirilmesine değindi.


“Bu Zihniyetin Değiştirilmesine Yönelik Ortak Çabalara Tanık Oluyoruz… Bu Büyüklükteki Reformlar, Vizyon Cesareti Gerektirir” dedi.

Adaletin dağıtımını salt ceza yerine önceliklendiren ve agrimes agildren'e güçlü bir vurgu yapan bharatiya nyaya sanhita, bharatya nagarik suraksha sanhita ve bharatiya sakshya adhiniyam'ın tanıtımından bahsetti.

Başkan, son yıllarda iş fırsatları yaratan, çiftçiler ve işçiler için gelir yaratan ve birçok kişiyi yoksulluktan kurtaran ısrarla Yüksek Ekonomik Büyüme Oranına dikkat çekti.


Kapsayıcı Büyümenin Önemini ve Hükümetin Refah Taahhüdünü, Temel İhtiyaçları Barınma Olarak Aramayı ve Vatandaşlar için Temiz İçme Suyuna Erişim Haklarını vurguladı.

Marjinalleştirilmiş Toplulukları, Özellikle Planlanmış Kastlara (SC), Planlanmış Kabilelere (St) ve diğer Geri Sınıflara (OBC) Ait Olanları Desteklemeye Yönelik Çabalar, bu şekilde vurgulanmıştır.


Başkan, Ülkenin Demokratik Çerçevesinin Şekillendirilmesinde Önemli Rol Oynayan Kadın Üyeler de dahil olmak üzere, Ülke Çapındaki Farklı Toplulukları Temsil Eden Kurucu Meclis'in kapsayıcı Doğasını Vurguladı.

“Kadın Eşitliği dünyanın pek çok yerinde uzak bir hedef iken, Hintli Kadınlar aktif olarak ulusun kaderiyle meşguldü” dedi.

Cumhurbaşkanına Göre Anayasa, Hindistan'ın Kolektif Kimliğinin Temeli Olarak Hizmet Veren ve Son 75 Yılda Ülkenin İlerlemesine Rehberlik Eden Yaşayan Bir Belgeye Evrildi.


20. yüzyılın başındaki özgürlük savaşçısı olan cumhurbaşkanı, milleti iyi organize edilmiş bir bağımsızlık hareketinde birleştirdi ve Hindistan'ın yeniden keşfedilmesine yardımcı oldukları için mahatma gandhi, rabindranath tagore ve babasaheb ambedar gibi ikonik figürlere itibar etti.

“Adalet, Özgürlük, Eşitlik ve Kardeşlik Sadece Modern Kavramlar Değildir; bunlar her zaman uygarlık mirasımızın ayrılmaz bir parçası olmuştur” diye ileri sürerek anayasanın geleceğine dair şüphecilerin yanıldıklarını belirtti.
 
Üst