Assam Class 12 2023 Sonucu Açıklandı, Nasıl Kontrol Edilir

EğlenceAvcısı

Active member
AHSEC HS 12. Sonuç 2023: Bu yıl yaklaşık 3,4 bin öğrenci bu sınavlara kaydoldu.

Assam Yüksek Ortaöğretim Kurulu (AHSEC) bugün 2023 HS veya 12. sınıf kurul sınav sonuçlarını açıkladı. Sonuçlar kurulun resmi internet sitesinde yayınlandı. Öğrenciler puan kartlarını bireysel giriş yoluyla indirebilirler.

Assam board class 12 sınavları 2023, 20 Şubat – 20 Mart tarihleri arasında yapıldı. Sınavlar, sabah 9’dan 12’ye ve 13:30’dan 16:30’a kadar iki vardiya halinde gerçekleştirildi. Bu yıl Assam yönetim kurulu HS sınavlarına yaklaşık 3,4 bin öğrenci kaydoldu.

AHSEC HS sonucu 2023’ün 6 Haziran bugün sabah 9’da açıklanması planlanıyordu. Assam Başbakanı Himanta Biswa Sarma, sonuç beyanının tarih ve saatini bir tweet’te paylaştı.

Başbakan, “Bugün sabah 9’da Assam Yüksek Orta Öğretim Konseyi 2023 yılı Yüksek Ortaöğretim Sınavının sonuçlarını açıklayacak” diye yazdı.

Bugün sabah 9’da Assam Yüksek Orta Öğretim Kurulu 2023 yılı Yüksek Ortaöğretim Sınavının sonuçlarını açıklayacak. Sonuçlar aşağıdaki web sitesinde görüntülenebilir;-

1. https://t.co/8tc6xF9ead
2. http://www.indiaresults.com/
3.…

— Himanta Biswa Sarma (@himantabiswa) 5 Haziran 2023
Assam board HS sonucu 2023 nasıl indirilir:

• Adım – 1 AHSEC’in resmi web sitesini ziyaret edin – ahsec.assam.gov.in
  • Adım – 2 Ana sayfada, Yüksek Ortaöğretim sınav sonuçları 2023 bağlantısına tıklayın.
  • Adım – 3 Rulo numaranızı ve verilen captcha’yı girin.
  • Adım – 4 Sonuç ekranınızda görünecektir.
  • Adım – 5 E-işaret sayfasını indirin ve ileride başvurmak üzere çıktısını alın.
Sonuç, resultsassam.nic.in adresinde de görüntülenebilir.

Öğrenciler ayrıca AHSEC 2023 sonuçlarını SMS ile de kontrol edebilirler. ASSAM12 gönderilmelidir Puan kartını görüntülemek için 56263’e gidin.

Puanından memnun olmayanlara, sonucun yeniden değerlendirilmesi için başvurma şansı verilecektir.

2022’de Assam board class 12 sonucu 27 Haziran’da açıklandı. Bilim akışındaki öğrencilerin geçme yüzdesi yüzde 92,19 olarak kaydedilirken, Ticaret akışındaki öğrencilerin yüzde 87,26’sının geçtiği açıklandı. Sanatta geçme yüzdesi yüzde 83.48 oldu.