Almanya Şansölyesi Olaf Scholz Delhi’deki G20 Zirvesinde Göz Bandı Taktı, İşte Sebebi

EğlenceAvcısı

Active member
Başbakan Modi, Yeni Delhi’deki G20 Liderler Zirvesi öncesinde Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile el sıkıştı


Yeni Delhi:

Almanya Başbakanı Olaf Scholz Cumartesi günü Delhi’deki G20 Zirvesi’ne göz bandı takarak katıldı. 65 yaşındaki oyuncu, geçen cumartesi koşarken yüzünü yaraladıktan sonra yeni bir görünüme kavuştu.

Sözcüsü, Bay Scholz’un hafif yaralandığını ve önümüzdeki birkaç gün boyunca göz bandı takmak zorunda kalacağını söyledi.

Sözcüsü Steffen Hebestreit Pazartesi günü medyaya hitaben yaptığı konuşmada, birkaç yıldır düzenli olarak koşu yapan Bay Scholz’un sakatlığına rağmen iyi durumda olduğunu söyledi.

Bu haftanın başlarında Almanya Şansölyesi, X’te (eski adıyla Twitter) sağ gözünün üzerinde, kenarında kırmızı çizik izleri bulunan büyük siyah bir bant taktığını gösteren bir fotoğraf yayınlamıştı.

“İyi dilekleriniz için teşekkürler. Olduğundan daha kötü görünüyor!” resmi hesabında resmin altına yazdı.

“Memleri görmek beni heyecanlandırdı” diye ekledi.

Zarar kimdeyse…
Meme’leri sabırsızlıkla bekliyorum. İyi dilekleriniz için teşekkürler, olduğundan daha kötü görünüyor! pic.twitter.com/bB5INX8HnM

— Federal Şansölye Olaf Scholz (@Federal Şansölye) 4 Eylül 2023
Bu arada Başbakan Narendra Modi, bugün Yeni Delhi’de düzenlenen G20 zirvesi için dünya liderlerini selamladı. Artık Ukrayna, iklim değişikliği ve diğer tartışmalı küresel konular hakkında görüşmelerde bulunacak olan dünya liderlerinin elini sıktı ve sıcak bir şekilde kucakladı.

G20’nin, 1999’daki Asya mali krizinden sonra, sınırların ötesine yayılan krizlerin üstesinden gelmek için daha iyi bir uluslararası ekonomik işbirliğine ihtiyaç duyulduğu anlayışıyla oluşturulmuş, dünyanın 20 büyük ülkesinden oluşan bir grup olması dikkat çekicidir.

Arjantin, Avustralya, Brezilya, İngiltere, Kanada, Çin, Fransa, Almanya, Hindistan, Endonezya, İtalya, Japonya, Güney Kore, Meksika, Rusya, Suudi Arabistan, Güney Afrika, Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği’ni kapsamaktadır.

Blok, küresel gayri safi yurtiçi hasılanın (GSYİH) %80’ini ve uluslararası ticaretin %75’ini oluşturuyor.

İlk yıllarda sadece hazine başkanları bir araya gelse de, 2008 mali krizinden sonra tüm üye ülkelerin başkanları yılda bir kez zirve için toplanmaya karar verdiler.
 
Üst