ABD’li Etkileyici Kadınları Biber Gazı Yerine Sprey Boya Kullanmaya Çağırıyor Kişisel Savunma. İşte Nedeni

EğlenceAvcısı

Active member
Onun tavsiyesi, New York’ta kadınlara yönelik birçok kışkırtılmamış saldırının bildirilmesinin ardından geldi.

ABD’de 29 yaşındaki sosyal medya fenomeni, kadınlara meşru müdafaa aracı olarak biber gazı yerine sprey boya taşımaları yönünde çağrıda bulundu. New York Postası bildirdi. Onun tavsiyesi, New York’ta kadınlara yönelik birçok kışkırtılmamış saldırının bildirilmesinin ardından geldi.

Mantığını açıklayan Monique ‘Moe’ Black, şüpheliyi işaretleyerek polisin onu bulmasını kolaylaştırdığı için bir kutu sprey boyanın biber spreyinden daha etkili olduğunu söyledi. Biber gazına göre sprey boyanın daha güvenilir ve elde edilmesinin daha kolay olduğunu ve kullanıcının yüzüne geri dönme ihtimalinin daha düşük olduğunu da sözlerine ekledi.

Bayan Black, The Post’a “Dürüst olmak gerekirse sprey emayeyi tercih ediyorum çünkü o bok asla çıkmıyor” dedi.

Etkileyici, çantasında her zaman bir kutu taşıdığını, omzunun altında kolayca tutulabileceğini söyledi. Bu fikri özellikle Detroit Polis Departmanından emekli bir cinayet masası dedektifi olan üvey babasından almış.

Bayan Black, “‘Birinin yüzüne sprey sıkarsan ve sonra kafasına vurursan, muhtemelen kaçmak için yeterli zamanın olur’ dedi” dedi.

New York’ta kadınların rastgele, kışkırtılmamış saldırıların kurbanı olduğu Haberları izledikten sonra fikrini TikTok’ta paylaştı.

”Şehirdeki bütün arkadaşlarım bunun Jersey City’deki bir Amazon dolabına yapılmasını emretmişti. Teknik olarak yasal, ancak muhtemelen hiçbir işe yaramayacak göz kamaştırıcı biber gazı spreyi almak için nehrin üzerinden ve ormanın içinden geçmeniz gerekecek” diye ekledi.

Şehirdeki insanlar sprey boyayı taşımakta veya kullanmakta özgür olsa da, sprey boyanın oraya nakledilmesi yasa dışıdır ve mağazaların sprey boyayı satmak için lisanslı veya yetkili olması gerekmektedir.

Pek çok kadın ona ulaşarak güvenlik ipucu için teşekkür etti; bir kişi bunun aile içi şiddet durumunda hayatını kurtardığını söyledi.

”Aile içi şiddet durumundaydım ve Habernuzu hatırladım. Sprey boya kullandım ve bu bana evimden kaçmam için yeterli zamanı verdi ve komşularım beni kanlar içinde görünce polisi aradılar” dedi ismi açıklanmayan kadın Bayan Black’e.