2012 SBS ne zaman yapıldı ?

Yaren

New member
SBS 2012’yi Hatırlıyor Musunuz? Efsane Olan O Gün…

Merhaba forumdaşlar! Bugün sizlere, hepimizin yaşamında bir dönüm noktası olan ve hiç unutmamamız gereken bir gün hakkında konuşacağım: 2012 SBS sınavı! Ahhh o gün! Kimine göre hayatının en stresli anı, kimine göre son dakika notlarını devreye soktuğu ve mucizevi bir şekilde geçtiği an... Gelin hep birlikte, 2012 SBS'nin tarihini hatırlayalım. Aramızda unutamayanlar var mı? Hadi gelin, hem gülelim, hem hatırlayalım! Çünkü gerçekten de o gün, o sınav, efsaneydi!

2012 SBS Ne Zaman Yapıldı? İşte Sorunun Cevabı!

Evet, tahmin edin… O soruyu hepimiz sormuşuzdur: "Ya bu SBS ne zaman yapılmıştı?" İşte o tarihi hatırlamaya çalışırken bir anda zaman tüneline yolculuğa çıktık ve şaşırarak öğrendik ki, 2012 SBS tam olarak 9 Haziran 2012 tarihinde yapılmış!

Ve o gün… O sınav… O kadar korku, kaygı ve stresle dolu bir gün ki, hala gözümüzün önünde değil mi? Kimimiz sabah erkenden uyanıp giydiği en iyi kıyafeti giymişti, kimimiz son dakika ders çalışmış, kimimiz ise... (şeyyyy, uykusuz halde sınav salonuna gitmişti!). Tabii ki erkekler, ‘bu sınav işini çözeriz’ diyerek mantıklı bir strateji geliştirmişken, kızlar ise ‘duygusal destek’ alarak sınav öncesi moral bulmaya çalışmıştı. Ahh, o günün stratejileri… Hala akıllarda!

Erkeklerin Stratejik Yaklaşımı: “Gevşeyelim, Her Şey Kontrol Altında”

Erkekler, SBS günü ne yapardı? İşte, tam bir strateji belirleyicisi olarak, “Gevşeyelim, bu sınav işi kolay. Sonra toparlarız” yaklaşımıyla yola çıkmışlardır. Gerçekten de, ilk başta “Daha sınavın tarihi var, çalışmam gerek, ama belki de biraz daha uyusam?” düşüncesiyle yola koyulmuşlardı. Kendi içlerinde çok önemli bir kılavuz vardı: “Bunu çözebilirim. Çalıştım, her şey kontrol altında. Gerisi önemli değil.” Sonrasında, tabii, son dakika “ne olursa olsun, geçerim” rahatlığıyla sınav salonuna girdiler. Ama işin komik tarafı şu: Sınavdan sonra ağlayarak arkadaşlarına “Yalnız gerçekten çok zordu ya” dediklerini hatırlayanlar çoktur!

Erkekler, sınav sırasında sorulara yaklaşımda da biraz stratejikti. Bir soru zorlayınca "Vallahi, burayı yapmam, ilerleyeyim" diyerek soluğu diğer sorularda aldılar. Sınavın sonunda ise hepimiz aynı konuda birleşmiştik: “Ya, tam olarak ne oldu? Kaç doğru yazdım, neyi eksik yapmışım?” Çözüm bulamamak işte bu kadar eğlenceli!

Kadınların Empatik Yaklaşımı: "Hadi Birlikte Gidelim, Moral Verelim!"

Kadınlar ise, tabii ki biraz daha empatik ve ‘bütün bir ekip’ yaklaşımını sergiliyordu. O gün sabahları, “Hadi kalk, moral verelim!” diyen arkadaşlar, hepimizde bir takım duygusal destek sağlamaya çalışıyordu. Kahvaltı öncesi, “Bunu birlikte başaracağız” diyen “güçlü kadınlar” var ya… İşte onlar, moral depolarken kahkaha dolu sohbetler yapar, sınavın en stresli anlarında bile birbirlerine ‘yanındayım’ mesajları verirdi.

Kadınların yaklaşımı her zaman daha duygusal ve toplumsal bir bağla şekillenirdi. Sınav soruları üzerine yapılan konuşmalar daha çok “Evet, ben o soruyu kesin biliyorum!” veya “Bunu da yapmıştım zaten” şeklinde cesaret verici oluyordu. Kadınlar, aralarındaki bu güçlü bağ sayesinde sadece kendilerini değil, birbirlerini de motive etmeye çalışırlardı. Ne de olsa, arkadaşını kaybetmek, duygusal anlamda bir başarısızlık gibi hissedilirdi! “Sınav önemli ama, birbirimize moral vermek de önemli” fikri o gün çok işliyordu.

Sınav Sonrası: Kaygı ve Neşenin Karması

Sınav sonrası kaygıların ve neşenin karıştığı bir dönem başlardı. Çoğu kişi, sınavı nasıl geçtiğini sorgularken bir yandan da “Bunu yapmamış olsam da hala sınavı geçerim!” diyerek kendini teselli etmeye çalışıyordu. Erkekler, biraz daha soğukkanlı şekilde “Evet, oldu!” demekle yetinirken, kadınlar daha çok “Ahhh, 2012 SBS’nin tüm soruları ne kadar eğlenceliymiş!” diyerek moral buluyordu. Tabii ki sınavın ardından gelen sınav sonuçları çok ilginçti: Kimisi sınavı geçtimi geçmedi mi endişesindeydi, kimisi ise “Nasıl olsa bir şekilde geçerim” diye rahat bir şekilde sınavın getirdiği kaygıyı atıyordu.

Sizler de Ne Düşünüyorsunuz?

Şimdi sıradaki soru: Sizler 2012 SBS’yi nasıl hatırlıyorsunuz? Erkeklerin ‘daha rahat’ yaklaşımını mı benimsediniz, yoksa kadınların ‘empatik destek’ yaklaşımlarını mı? O zamanlar daha bir çocuktuk, şimdi biraz daha olgunlaştık ama yine de o günün keyfini hepimiz hatırlıyoruz. :)

Sizce, bu sınavı geçmek için gerçekten bu kadar stres yapmak gerekli miydi? Hadi, tartışalım! Yorumlarınızı bekliyorum!