100 Milyonla Başbakan Modi, X'te Bugün En Çok Takip Edilen Dünya Lideri

EğlenceAvcısı

Active member
Başbakan Modi'nin, siyasi rakiplerinin toplamından daha fazla takipçisi var (Dosya)

Delhi:

100 milyon. Başbakan Narendra Modi'yi sosyal medya platformu X'te takip eden kişi sayısı bu kadar. Bu sayı onu, eski ABD Başkanı Barack Obama'dan sonra dünyanın en çok takip edilen ikinci politikacısı ve şu anda görevde olan en çok takip edilen küresel lider yapıyor.

Hindistan'da siyasi rakiplerinin çok önünde – Rahul Gandhi'nin (26,4 milyon), Arvind Kejriwal'in (27,5 milyon), Akhilesh Yadav'ın (19,9 milyon), Mamata Banerjee'nin (7,4 milyon), Lalu Yadav'ın (6,3 milyon), Tejashwi Yadav'ın (5,2 milyon) ve Sharad Pawar'ın (2,9 milyon) takipçilerinin sayısı toplamda 100 milyondan az.

Başbakan'ın, Virat Kohli'den (64,1 milyon), Neymar Jr'dan (63,6 milyon) ve LeBron James'ten (52,9 milyon) daha fazla takipçisi var ve Taylor Swift (95,3 milyon), Lady Gaga (83,1 milyon) ve Kim Kardashian (75,2 milyon) gibi ünlülerin önünde yer alıyor.

Başbakan Modi'nin X hesabı son üç yılda yaklaşık 30 milyon kullanıcıyla muazzam bir büyüme kaydetti. Etkisi, sırasıyla yaklaşık 25 milyon abonesi ve 91 milyondan fazla takipçisi olduğu YouTube ve Instagram'a kadar uzanıyor.

Başbakan Modi, 2009 yılında platforma katıldığından beri platformda oldukça aktif bir şekilde yer alıyor; parti çalışanlarını, destekçilerini, kabine arkadaşlarını ve sıradan insanları takip ediyor.

Yüz milyon @X!

Bu canlı ortamda bulunmaktan ve tartışmaları, fikir alışverişlerini, görüşleri, insanların dualarını, yapıcı eleştirileri ve daha fazlasını beslemekten mutluluk duyuyorum.

Gelecekte de aynı şekilde ilgi çekici zamanlar geçirmeyi umuyorum. resim.twitter.com/Gcl16wsSM5

— Narendra Modi (@narendramodi) 14 Temmuz 2024
Bu önemli başarıya tepki gösteren Başbakan Modi şunları yazdı: X'te yüz milyon! Bu canlı ortamda olmaktan ve tartışmayı, fikir alışverişini, içgörüleri, insanların dualarını, yapıcı eleştirileri ve daha fazlasını takdir etmekten mutluluk duyuyorum. Gelecekte de aynı derecede ilgi çekici bir zaman geçirmeyi umuyorum.”