Tabiat mükemmeli 5 besin ile kışı sağlıklı geçirin

DoğaHayranı

Active member
Tabiat mükemmeli 5 besin ile kışı sağlıklı geçirin
Soğuk kış aylarında, hastalıklara karşı bedeninizde gözetici kalkan nazaranvi nazarann bağışıklık sisteminize daha fazla ihtimam göstermeli ve güçlenmesi için besin desteğinde bulunmalısınız. Bedenimizde savaşçı hücrelerden oluşmuş bir savunma sistemi olan bağışıklık sisteminde hayatta kalmak için patojenleri tanıyan ve onları etkisizleştiren kimi düzenekler gelişmiştir. Kanser üzere süratle ilerleyen hastalıklar da dâhil olmak üzere bulaşıcı hastalıklardan, bakterilerden, virüslerden korunmamız, bağışıklık sistemimizin kuvvetli ve sağlıklı bulunmasına bağlıdır. Sağlıklı işleyen bir bağışıklık sistemi için en değerli etken kâfi ve istikrarlı beslenmedir. Bilhassa kış aylarında bol vitamin ve mineral deposu meyve ve sebzeler bağışıklık sisteminin güçlenmesine dayanak olur.

Bağırsak dostu cennet hurması

Ülkemizde çokça bulunan Cennet Hurması diyet lifi açısından pek zengindir. Trabzon hurması olarak da bilinen ve vitamin mineral kaynağı olan cennet hurması kış aylarının en hayli tercih edilen meyveleri içinde yer alır. Bedenimize bir fazlaca faydası olan cennet hurmasının başta bağışıklık sistemini güçlendirerek enfeksiyonlara karşı muhafazada aktif bir rolü vardır. İçerdiği güçlü lif oranından dolayı mide- bağırsak sisteminin çalışmasını sağlayarak kabızlık önleyici, antioksidanlar açısında varlıklı olması niçiniyle de bedenimizde kansere karşı kalkan nazaranvi yapar.

Cildimize dost brokoli

Kükürt, potasyum, selenyum ve B1 ile C vitaminleri başta olmak üzere bir epey vitamin içermektedir. Elma suyu ve havuç suyu ile brokoli suyunun karıştırılarak birlikte tüketilmesi bedene direnç kazandırır, hastalıklara karşı uğraş etmesini güçlendirir. bununla birlikte brokolinin içerdiği A vitamini cildin hücre zarlarını korur. Kışın soğuğuna ve ultraviyole ışınım hasarına karşı cildinizi koruyarak sağlıklı kalmasına yardımcı olur.

Güç kaynağımız ıspanak

Ispanak, içerdiği bol bolki vitamin ve mineraller yardımıyla epeyce eski vakitten itibaren alternatif tıp alanında hastalıkların tedavisinde kullanılır. Kalori ve yağ oranı hayli düşük olan ıspanak, bu özelliği ile kilo vermeyi de kolaylaştırır. Bunun yanında epeyce besleyici olan çözünür lifler açısından da zengindir. Ispanağın bol bol içerdiği bu diyet lifleri genel manada sindirim sistemi sıhhati için hayati değer taşırken, kabızlık problemlerinin çözülmesine de yardımcı olmaktadır.

şayet olmazsa olmaz yeşil çay

Günümüzde fazlaca sık kullanılan yeşil çayın beden için biroldukca yararı mevcuttur. Bitkisel antioksidanlardan kateşin ve polifenol içermesiyle bağışıklık sistemini güçlendirip grip virüsünün bedende yayılmasını önlediği saptanmıştır. bununla birlikte zayıflama üzerine tesiri konusunda yapılan araştırmaların yeşil çayın açlık hissini bastırdığı, metabolizmayı hızlandırdığı ve kuvvetli antioksidan tesiriyle yağı parçalayarak birikime mani olduğu tarafında sonuçları bulunmaktadır. Kan basıncını düzenleyerek yüksek tansiyonu dengelediği ve göbek yağlanmasını engelleyerek kalp krizi riskini düşürdüğü yapılan çalışmalar ile kanıtlanmıştır. Demek oluyor ki kışın soğuğunda günde 2 fincan yeşil çay içmeyi aksatmıyoruz.

Kış mevsiminin gözdesi portakal

Portakalın da güçlü C vitamini içeriği yardımıyla kış mevsiminde görülen hastalıklara karşı bedene direnç kazandırır. Soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonların daha çabuk atlatılması sağlanır. İçeriğinde bulunan B vitamini ve fosfor hudut sistemini güçlendirir, bedensel yorgunluğun giderilmesinde faydalıdır. Berbat hava alanına maruz kalan bizlerin karaciğerini güçlendirirken, kanı temizler ve bedende ki ziyanlı unsurların dışarı atılmasını sağlar. Bu sebeple günlük tüketmeniz gereken meyve porsiyon hakkınızda portakalı da unutmayın.

Hibya Haber Ajansı
Alıntıdır
 
Üst