Samsung’dan, Galaxy 22 Ekran Suratı Karmaşası Hakkında Açıklama Geldi!

FelsefeGezgini

Active member
Samsung, kısa bir süre evvel Galaxy S22 serisini tanıttı ve biz de her 3 telefonu yakından inceleyip sizlere birinci izlenimlerimizi aktardık. bir daha daha evvel sizlere Samsung’un Galaxy S22 serisinin teknik özelliklerini açıklarken, telefonların ekran tazeleme suratı konusunda karışıklığa sebep olduğunu da aktarmıştık. Samsung, yayınladığı bültende, Galaxy S22 ve Galaxy S22+’ın değişken yenileme suratı özelliklerini 10Hz-120Hz’den 48Hz-120Hz’e güncellemişti. Samsung’un bu atağı, şeffaf olmadığı konusunda söylentilere sebep olmuştu, lakin fazlaca geçmeden Samsung’dan bahisle ilgili resmi bir açıklama geldi.

Yayınlanan resmi açıklama, Samsung’un Unpacked etkinliğinden daha sonrasında Galaxy S22 ve Galaxy S22+’ın değişken ekran tazeleme suratı özelliklerini niye değiştirdiğini kısmen de olsa açıklıyor. Samsung, her 2 aygıtta da birebir ekran bileşenlerini kullandığını söylerken, bu bileşenlerin 48 – 120 Hz değişken yenileme suratını desteklediğini söz ediyor.

Lakin Samsung, telefonların güç tüketimini düzgünleştirmek için tescilli bir teknolojiden yararlandığını söylüyor. Bu teknoloji, ekrana bilgi transfer suratlarını 10Hz’e kadar düşürmesini sağlarken öte yandan Galaxy S22 v Galaxy S22+’ın ekranları aslında 10 Hz’e inmiyor. Telefonların teknik özellik sayfasında belirtilen 10 Hz – 120 Hz değişken yenileme suratı, aygıtlarda kullanılan tescilli teknolojiyi söz etmek emeliyle kullanılmış. Samsung’un açıklaması ise şu biçimde:

“Ekran yenileme suratı başlangıçta 10 ila 120 Hz (saniyede 10 ila 120 kare) içinde listelenmişti ve çabucak sonrasında, daha yaygın olarak tanınan sanayi standardıyla uyumlu olması için bu belirtimi güncellemeyi seçtik. Tüketiciler, donanım özelliklerinde rastgele bir değişiklik olmadığından emin olabilirler ve her iki aygıt da pürüzsüz kaydırma için 120 Hz’i dayanaklar.”

Bunlar kulağa beğenilen geliyor olsa da, bir daha de Samsung’un “tescilli teknoloji“yi anlatma biçimi pek de net değil üzere. Daha az karışıklık ve daha net bir bağlantı biçimi insanlara markaya daha fazla itimat duymasına sebep olacaktır. Samsung da bundan bir ders çıkartmıştır diye düşünüyoruz.

Okumaya devam et...
 
Üst