Samsung Galaxy A33 İnceleme

FelsefeGezgini

Active member
Samsung’un Galaxy A orta sınıf akıllı telefon serisi, bu yıl da yeni modellere kavuştu ve gelen güncellemeler serinin başarısı için pek memnunluk verici. Bunlardan bugün Galaxy A33 modeline yakından bakacağız, artıları ve eksileri neler konuşacağız; sonrasındasındaki kısımlarda ise Galaxy A53 modelini mercek altına alacağız. Şu an Galaxy A33, piyasada 5 bin 600 TL fiyatla bulunabiliyorken, Galaxy A53 ise 7 bin 300 TL, çabucak hemen bize ulaşmamış olan Galaxy A73 de 9 bin TL bandında fiyatla satın alınabiliyor. Ortalarında işlemci, ekran ve kamera noktasında temel farklıklar olduğu da aslına bakarsan sır değil. Bu işin farklı bir noktası, biz artık Galaxy A33 5G modeline bakalım. Burada da selef modele, yani Galaxy A32’yi göre değerli güncellemeler var.

Öncelikle Galaxy A33, eski modele nazaran daha ince ve yavaşça profilli bir telefon. Ekran çözünürlüğü ve tazeleme suratı yükseltilmiş. İşlemcisi yenilenmiş, suya karşı muhafazalı bir yapıya kavuşturulmuş ve stereo hoparlörlere terfi ettirilmiş. Kameraların ise temel olarak birebir olduğunu, lakin burada da hoş revizelere gidildiğini söyleyebiliriz. Eski modele bakılırsa değerli farklar bu türlü.


Samsung Galaxy A33 Tasarımı Nasıl?

Tasarımını yakından incelediğimizde Galaxy A33’ün ziyadesiyle kompakt bir telefon olduğunu söyleyerek başlayabiliriz. Art yüzey plastik, baştan söyleyelim. Fakat mat gereç kaplı siyah renkli kasasıyla çok beğenilen görünüyor, elde de yeterli hissettiriyor. Telefonun illa cam olmasını istemiyorsanız bizce memnun olursunuz.

Galaxy A32’den daha yavaşça ve daha ince tasarlanan telefonun suya karşı dayanıklılık kazandırılmış olması ziyadesiyle sevindirici. IP67 sertifikasına sahip telefon ve bu biçimdece 1 metreye kadar suya 30 dakika boyunca dayanabiliyor. bu biçimdece bırakın üzerine sıvı döküldü kaygısı, suya düşürseniz de sorun yok.

Öte yandan stereo hoparlörlerin olması da beğendiğimiz öteki yanı. Ses performansı da çok yeterli düzeyde bu ortada. Mutlu kalacaksınızdır.

Telefona önden baktığımızda, kenar çerçevelerinin fazlaca ince olmadığını, lakin rahatsız edecek kadar da kalın tasarlanmadığını görüyoruz. Muhafaza olarak Gorilla Glass 5’in bulunduğu ekranın üzerinde damla çentikli kamera yer alırken, parmak izi okuyucu da ekranın altına entegre olarak yerleştirilmiş. Bu sensörün de gereğince büyük, süratli ve sağlam olduğunu söyleyelim.

Telefonun art yüzünde kamera bloğunun, Samsung’un yeni seri anlayışına uygun olarak kabartmalı bir blok halinde bütün biçimde yer aldığını görüyoruz. Altta da Samsung logusu bir başka ayrıntı.


Samsung Galaxy A33 Ekran Özellikleri

Galaxy A33’ün ekranı, 1080p çözünürlüğe sahip Super AMOLED panelden oluşuyor ve 90Hz’e kadar tazeleme suratı takviyesi sunuyor. bu biçimdece yeni trend olan akıcı ekran tecrübesi sunan telefonlar kervanında yeni bir oyuncu oluyor Galaxy A33. Ekran çözünürlüğü 1080p ve 411 ppi piksel yoğunluğu ile 20:9 ekran en-boy oranıyla çok âlâ görünüyor. Ekran boyutu da bu ortada 6.4 inç düzeyinde.

Samsgun’un telefonlarındaki Harika AMOLED ekran başarısı Galaxy A33’te de yinelanıyor. Ziyadesiyle parlak bir ekran; uyarlanabilir parlaklık modunda 728 nit parlaklığa erişebiliyor. Renk doğruluğu konusunda da çok başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Ekran konusunda en ufak kuşkunuz olmasın, canlı renkler alacak ve baktığınız imajdan mutlu kalacaksınız.

Ekranda yer alan işletim sistemine geldiğimizde de burada Android 12 işletim sisteminin temel alındığı Samsung’un One UI 4.1 kombinasyonunun bulunduğunu görüyoruz. bu biçimdece, şirketin amiral gemisi Galaxy S22 serisiyle yazılım konusunda eş bir model olduğunu söyleyebiliriz. Kaldı ki aslına bakarsanız Galaxy A serisini hoş yapan ve tercih edilmesinin en değerli sebeplerinden biri , orta sınıfta amiral gemisi tecrübesi sunmaya uğraş eden modellere mesken sahipliği yapması; Galayx A33 de bu işi kitabına uygun biçimde yapıyor.


Samsung Galaxy A33 Performansı Nasıl?

Telefonun teknik tarafına ve performansa ait notlarımıza gelelim. Galaxy A33’te Samsung’un yeni Exynos 1280 yonga seti kullanılmış. Bu işlemci Galaxy A53 modelinde kullanılanla birebir. Yani işlemci performansı bakımından 2 telefon içinde sınıf farkı yok. Selef modelde ise Dimensity 720 işlemci yer alıyordu. Exynos 1280’e olan güncelleme, daha kuvvetli bir işlemci ve daha âlâ GPU ile hem sürat hem grafik manasında değerli bir kazanım olmuş.

Exynos 1280, Samsung’un 5 nm üretim sürecine sahip bir işlemci. 8 çekirdekli yapıda. Bunlardan 2’si 2.4 GHz saat suratına sahip Cortex-A78 çekirdeğinden oluşuyor. Öbür 6 çekirdek ise verimlilik odaklı olarak 2.0 GHz saat suratına sahip Cortex-A55. İşlemciye bağlı olarak GPU da Mali-G68’e güncellenmiş. Son olarak Exynos 1280’in 5G takviyesine sahip olduğunu ve bu biçimdece ülkemize 5G gelirse, bu telefonla 5G taşınabilir ağlara bağlanabileceğinizi söyleyelim.

Galaxy A33, Galaxy A32’den bariz biçimde süratli. Telefon performans bakımından Galaxy A53 ile muadil olurken, realme 9’u ve hatta geçtiğimiz günlerde incelediğimiz Xiaomi Redmi Note 11 Pro’yu da sentetik testlerimiz kararında geride bırakmayı başardı ki, Galaxy A33’ün fiyat olarak Note 11 Pro’dan yaklaşık 3 bin TL daha ucuz olduğunu söylemek lazım. Natürel ki Note 11 Pro da daha yüksek kamera çözünürlüğü içeriyordu, lakin çıkış noktanız fiyat/performans ise, Galaxy A33 bu manada daha yeterli seçenek diyebiliriz.

Gerek işlemci gerek grafik performansı ile günlük hayatta süratli, isteğe seri yanıt veren bir telefon olan Galaxy A33’ü, performansı sürdürebilirlik konusunda da düzgün bulduk. CPU testinde yüzde 75, GPU testinde ise yüzde 99 kararlılık gösteren telefon, ayrıyeten uzun soluklu kullanımda çok ısınmamasıyla da bilhassa bu telefonda oyun oynayacaklar için hoş seçenek. Yani özetlemek gerekirsesı genel olarak kıymetlendirecek olursak, sınıfı ve fiyatı için performans açısından epeyce istikrarlı bir seçenek olduğunu söyleyebiliriz Galaxy A33 için.


Samsung Galaxy A33 Pil Ömrü Ne Kadar?

Pil konusuna geldiğimizde, telefonda kullanılan bataryanın 5000 mAh düzeyinde olması, günlük kullanımda elinizi rahatlatacak. Her ne kadar Galaxy A32’den bu yana kapasite olarak yol kat edilmemiş olsa da, işlemcinin değişmesi ve artık süratli şarjı desteklemesi Galaxy A33’ün pil manasında daha avantajlı olduğunu gösteriyor ki bu sonuçlara da yansıyor aslında.

100 saati aşkın dayanım gösterebilen telefon, tek şarjla 30 saatlik konuşma tecrübesi, 14 saat kadar web dolaşımı ve 18 saat kadar da video oynatabiliyor. olağan olarak bunlar tek tek sonuçlar. Günlük kullanım noktasında karışık kullanım senaryosunda ise günü rahat çıkartabiliyorsunuz. Kullandığımız yaklaşık 1 aylık dönemde pil konusunda zahmet veren bir durumla karşılaşmadık. Güç tasarruf modlarını kullanarak süreyi elbette uzatabiliyorsunuz. Öte yandan Galaxy A33’te 25W süratli şarj desteği olması da telefonu eskisine nazaran daha süratli şarj edebileceğinizi gösteriyor.

Galaxy A32’te 15W şarj desteği vardı. Fakat burada şu biçimde bir probleminiz olabilir. Galaxy A33’ün kutusundan şarj adaptörü çıkmadığı için, bu süratte şarj etmeniz için farklı olarak satın almanız gerekecek ya da kendi şarj adaptörünüzle şarj edeceksiniz. Bu da şarj mühletini uzatabilir. Lakin Galaxy A33’ü 25W’lık şarj aygıtıyla şarj ederseniz, yarım saatte telefonun bataryasının yarısı dolabiliyor. Tam kapasite şarj olması ise 1 saat 15 dakikayı alıyor.


Samsung Galaxy A33 Kamera Yetenekleri Neler?

Galaxy A33, kamera konusunda Galaxy A32 ile şimdi birebir yapıda. esasen kamera bloğunun yerleşiminde de pek farklılık yok. Özellik bakımından da epey aman aman bir güncelleme yapılmamış, lakin hoş dokunuşlar var. örneğin Galaxy A33’ün ana kamerasına OIS desteği eklenmiş. Bu fazlaca yerinde bir güncelleme olurken, ön kameraya da 4K görüntü desteği eklenmiş.

Galaxy A33’te geride 4 kamera mevcut. Ana kameramız 48 MP OIS destekli olurken, onu 8 MP ultra geniş, 5 MP makro ve 2 MP derinlik kamerası izliyor. Ön kamera ise 13 MP lensten oluşuyor. Artık kameraları daha yakından tanıyalım.

Telefonun ana kamerası, 0.8 mikrometre ve 26 mm’lik f/1.8 diyafram açıklığına sahip Sony IMX 582 lensten oluşuyor. Bilhassa orta sınıf telefonlarda OIS görmek çok az. O niçinle Samsung’un Galaxy A33’e OIS takviyesini ek etmiş olması ayrıyeten sevindirici. Bu ortada faz algılamalı otomatik odaklamanın desteklendiğini de söyleyelim.

Ana kamera ile 48 MP çekim yapmak istediğinizde, kamera arayüzündeki üst bardan 48 MP moda geçmeniz gerekiyor. Aksi biçimde telefon 12 MP çekim yapıyor.

Ultra geniş açılı kamera 8 MP Sony IMX 355 lense sahip. 1.12 mikrometre piksel aralığına sahip olan bu lens, 13 mm f/2.2 diyaframlı olarak yer alıyor.

Makro kameramız da 5 MP GalaxyCore GC5035 sensörü kullanıyor ve 4cm’de sabitleniyor. Yani makro çekim yapacağınızda bu aralığı yakalamanız elzem.

Derinlik sensörü de portre çekimlerinde, bokeh efekti yaratacak 2 MP GalaxyCore modülünden oluşuyor.

Selfie kamerası da bir daha Sony’nin IMX 258 sensörüne dayanıyor. 26 mm’lik f/2.2 lensin ardına oturan bu kamera, 4K çözünürlükte 30 kare görüntü kaydı imkanı tanıyor.

Fotoğraf örnekleri ise nitekim hoş görünüyor. Daha detaylı fotoğraflar çekmek istediğinizde 48 MP moda alıyorsunuz lakin olağan modda yapacağınız çekimler de varlıklı ayrıntı ve canlı renklere konut sahipliği yapıyor. Bilhassa gün ortasında çekilen fotoğrafların orta sınıf için harika olduğunu söyleyebiliriz. Ziyadesiyle detaylı, âlâ kontrast ve güzel bir dinamik aralık yakalayan kameralardan bilhassa ana kamera ve ultra geniş açılı olanı beğendik. Makro fotoğraflarda ise 4cm kuralını kavramak biraz vakit alıyor. Sabit odaklamaya alıştığınızda ise canlı renkli hoş sonuçlar elde edebiliyorsunuz.

Portre fotoğraflarda da ise derinlik sensörü epey yeterli çalışıyor. Mevzu ayrımını uygun yapabilen kamera, art plan bulanıklığını hayli uygun biçimde işleyebiliyor. bu biçimdece DSLR gibisi portre fotoğrafları çekebiliyorsunuz. Toplumsal medya paylaşımları için Galaxy A33’ün ziyadesiyle ülkü olduğunu düşünüyoruz. Gibisi husus selfie kamerası için de geçerli.

Bu ortada telefonda pek alışılmış ki bir gece modu da mevcut. Bilhassa düşük ışıkta fotoğraf çekeceğinizde gece modunu açmanız daha düzgün bir imaj elde etmenizde size yardımcı olacaktır.

Sonuç

Evet, sonuç olarak kıymetlendirecek olursak, Galaxy A33’ün sırf Galaxy A32’ye kıyasla epey başarılı bir güncelleme değil, hem de kendi kategorisindeki yeni modellere bakılırsa de epey istikametli ve kuvvetli bir alternatif olduğunu söyleyebiliriz. Telefonun öne çıkan bir hayli noktası var. Suya karşı güçlü yapıda olması, şahane ekranı ve bunun 90 Hz takviyesi içermesi, sınıfına nazaran kuvvetli donanımı, pilinin uygun gitmesi ve kamera yapısıyla kayda paha ölçüde yeterli fotoğraf ve görüntü kalitesi sunması değerli avantajları. Fiyatı da sınıfı için bizce ülkü. Ha, kutusundan şarj aleti çıksa ve 3.5 mm kulaklık girişi de tarihe karışmasa daha âlâ olurmuş doğrusu. Lakin bu da artık yazgının cilvesi diyelim.

Okumaya devam et...
 
Üst