Phoenix Suns’tan Chris Paul, NBA’de 11.000 asiste ulaşan üçüncü oyuncu oldu

bencede

Active member
AJANSSPOR HABER

NBA’de oynanan Los Angeles Clippers – Phoenix Suns müsabakası tarihi bir ana tanıklık etti. Suns’ın deneyimli oyun kurucusu Chris Paul, Deandre Ayton’a kaldırdığı pasla maçtaki ikinci, mesleğinde ise 11.000. asisti yaparak, NBA tarihinde bunu başaran 3 oyuncudan biri oldu. Eski kadrosu Clippers’a karşı 112-95 kazanılan maçı 11 asistle tamamlayan 37 yaşındaki oyuncu, maç sonu açıklamalarda bulundu.

“Dürüst olmak gerekirse haberim yoktu”

Maç sonu verdiği röportajda bu istatistiğe değinen Paul, “Dürüst olmak gerekirse bunu kenara geldiğimde öğrendim. Çok şanslıyım ki mesleğimin genelinde âlâ şutörler ve yeterli oyuncularla oynadım. David West, Peja Stojakovic, Tyson Chandler, Clippers’ta JJ Redick, Blake Griffin ve Deandre Jordan üzere isimlerle oynama talihi buldum. Burada da Devin Booker ve kadrodaki herkesle bir ortada olduğum için ayrıcalıklı hissediyorum.” sözlerine yer verdi.

Kariyer rekoru 21 asist

Chris Paul meslek asist rekorunu 15 yıl evvel kırmıştı. 11 Haziran 2007’de bu biçimdeki ismiyle New Orleans Hornets forması giyen yıldız oyun kurucu, Los Angeles Lakers karşısında tam 21 asist yapmıştı. Paul, daha sonrasında mesleğinde 3 defa 20 asist sayısına ulaştı.

Jason Kidd 12 Bin’in üzerinde

Listenin 2. sırasında Dallas Mavericks koçu Jason Kidd yer alıyor. Phoenix Suns, New Jersey Nets, Dallas Mavericks ve New York Knicks forması giyen efsane oyun kurucunun mesleğinde 12,091 asist bulunuyor. Jason Kidd, 2011 NBA finallerinde Dirk Nowitzki, Shawn Marion, Tyson Chandler ve Jason Terry üzere yıldızların bulunduğu Dallas Mavericks ile şampiyonluğa uzanmıştı.

NBA’de kırılması en sıkıntı rekor Stockton’a ait

NBA tarihinde en epeyce asist yapan oyuncu unvanı Utah Jazz efsanesi John Stockton. 19 yıllık mesleğinin tamamını Salt Lake takımında geçiren oyun kurucu, yaptığı 15,806 asist ile bu alanda tepede bulunuyor. Stockton’ın mesleğinde 20’den çok asist yaptığı 34 maç bulunuyor. Oyuncunun bu rekoru NBA tarihinde kırılması en güç rekorlardan biri olarak görülüyor.