Onuralp Bitim: “Bursaspor ve Alimpijevic Benim Mesleğimdeki En Büyük Şans”

bencede

Active member
FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri 2’nci Tıp I Kümesi’nde Belçika ve Sırbistan ile karşı karşıya gelecek olan A Ulusal Erkek Basketbol Ekibi’nde Onuralp Bitim, Demirören Haber Ajansı’na (DHA) özel açıklamalarda bulundu.

“Kesinlikle imkansız değil hiç bir şey”

İşlerinin sıkıntı gözüktüğünü kaydederek kelamlarına başlayan Bitim, “Ama bilhassa Türk Ulusal Kadrosu olarak, millet olarak zorları da seviyoruz. Mutlaka imkansız değil hiç bir şey. bir daha her maça çıktığımız üzere kazanmak için çıkacağımız bir durumdayız. Gün gün düşünmemiz gerekiyor. Tahminen önümüzde bu pencere ve başka pencerede oynayacağımız maçlar olabilir fakat şu andaki tüm konsantrasyonumuz, konutumuzda oynayacağımız Belçika maçında. Umarım beklediğimiz kararı alırsak, daha sonrasındasını düşüneceğiz. Sıkıntı olduğunu biliyoruz lakin inancımız tam” tabirlerini kullandı.

“Alimpijevic ve Bursaspor benim için fazlaca büyük bir talih oldu”

Frutti Extra Bursaspor’daki başarılı performansına değinen Onuralp Bitim, “Koç Alimpijevic ve Bursaspor benim için epey büyük bir talih oldu. Oradaki ana skorer ve ana oyunculardan birisiyim ve grupta kalmamın en değerli sebeplerinden birisi de buydu. Hala oyunumda geliştirmek istediğim epeyce taraf olduğu için, en uygun kaideler altında bunu yapmak istedim. Çok düşündük fakat bu sonucu verirken ikinci bir niyetim olmadı. Yeterli ki vermişim diyorum. Hala epeyce geliştiğimi ve gelişmem gerektiğini görüyorum. Koç Dusan Alimpijevic epeyce büyük bir baht benim için. Çok uygun bir koç olmasının yanında epeyce âlâ bir öğretmen. Her gün bana idmanda o kadar hayli şey öğretiyor ki, maçlarda uygunuyla, kötüsüyle kendi oyunumu oynamama müsaade veriyor ve daha sonrasında beni yanlışsız basketbola itiyor. Benim mesleğimdeki en büyük talih.