bencede
Active member
Türkiye A Ulusal Basketbol Ekibi Başantrenörü Ergin Ataman, Dünya Kupası elemeleri takımında yer almasına karşın EuroBasket’e gitmeyi tercih etmeyen Ömer Faruk Yurtseven hakkında “Türk halkından özür dilemeli” demişti. NBA gruplarından Miami Heat forması giyen genç pivot, Five On The Floor podcast programına konuk olarak, açıklamalarda bulundu.
“Vücudumdaki yağ oranını azaltmam gerekiyordu”
niçin EuroBasket’te A Ulusal Grup takımına katılmadığını açıklayan Ömer Faruk Yurtseven, “Sahada daha çabuk hareket edebilmem için bedenimdeki yağ oranını azaltmam gerekiyordu. Bedenimdeki yağ oranı yüzde 6.5’ti ve bunu azaltmam lazımdı.” tabirlerini kullandı.
“Bu yaz büsbütün yeni döneme hazırlanmam gerekiyordu”
Sözlerine devam eden genç basketbolcu, “Bu yaz neredeyse tüm vaktimi çabukluğumu ve lateral suratımı arttırmaya yönelik antrenman programlarına ayırdım. Bu yaz büsbütün yeni döneme konsantre olarak en âlâ biçimde hazırlanmam gerekiyordu. Ben de tam olarak bunu yaptım.” formunda konuştu.
“Vücudumdaki yağ oranını azaltmam gerekiyordu”
niçin EuroBasket’te A Ulusal Grup takımına katılmadığını açıklayan Ömer Faruk Yurtseven, “Sahada daha çabuk hareket edebilmem için bedenimdeki yağ oranını azaltmam gerekiyordu. Bedenimdeki yağ oranı yüzde 6.5’ti ve bunu azaltmam lazımdı.” tabirlerini kullandı.
“Bu yaz büsbütün yeni döneme hazırlanmam gerekiyordu”
Sözlerine devam eden genç basketbolcu, “Bu yaz neredeyse tüm vaktimi çabukluğumu ve lateral suratımı arttırmaya yönelik antrenman programlarına ayırdım. Bu yaz büsbütün yeni döneme konsantre olarak en âlâ biçimde hazırlanmam gerekiyordu. Ben de tam olarak bunu yaptım.” formunda konuştu.