Marshall Glickman: “Ligin Bir Gösteriye Dönüşmesini İstiyorum”

bencede

Active member
DIŞ HABER – AJANSSPOR

THY Avrupa Ligi’nin (Euroleague) yeni CEO’su Marshall Glickman, Sportico’dan John Wallstreet ile yaptığı röportajda değerli açıklamalarda bulundu. Mevcut vizyonlarından bahseden Glickman, uzun vadede Avrupa’da genişlemek ve bir cümbüş merkezi haline gelmek istediklerini söylemiş oldu.

“Maçlarımızın bir gösteri haline gelmesini istiyorum”

Daha büyük bir kitleye ulaşmak istediklerini belirten Marshall, “Maçlarımızın izlemesi daha eğlenceli bir gösteri haline geldiğini görmek istiyorum. Dijital platformlar, toplumsal ağlar ve klâsik kanallar aracılığıyla daha fazla tanıtım yapmak istiyorum. Bunlar insanları çekmekte büyük rol oynuyor” dedi.

“Fransa, Almanya ve Londra genişlemeye müsait”

Euroleague kadrolarının birçoklarının zayıf ekonomik pazarlarda bulunduğunu belirten CEO kelamlarına şu sözlerle devam etti: “En büyük iş potansiyeli aslında klasik basketbol pazarı olmayan yerlerde bulunuyor. Fransa, Almanya ve bilhassa Londra etrafında büyümek için geniş bir alan var”

Amerikan sporlarını örnek gösterdi

İngiltere pazarındaki faaliyetler için Amerikan sporlarını örnek gösteren Glickman, “NBA Londra’ya geldiğinde biletler iki saniye ortasında tükeniyor. Birebir durum NFL VE MLB için de geçerli. Kalıcı bir EuroLeague grubunun eninde sonunda orada büyük muvaffakiyetler elde edeceğine inanıyoruz” halinde konuştu.

Marshall Glickman kimdir?

Marshall Glickman, geçtiğimiz Eylül ayında idare değişikliği daha sonrası Euroleague’de CEO nazaranvine atanmıştı. Eski Portland Trailblazers lideri olan Glickman, son 20 yıldır eski Euroleague CEO’su Jordi Bertomeu’ya danışmanlık yapıyordu. Ticari varlıklar, büyüme, pazar tahlili, satış stratejisi, dijital pazarlama ve finans üzere konularda danışmalık veren, G2 Strategic şirketinin başında bulunan iş adamının spor sanayisi ile de geçmişi bulunuyor. Daha evvel NBA’de yayın koordinatörü olarak çalışan Glickman, La Liga Ligue 1’e de danışmanlık hizmeti vermişti.