Maço ismi ne demek ?

lawintech

New member
Maço Nedir? Ya da Erkekler Neden Bu Kadar "Çözüm Odaklı", Kadınlar Neden Bu Kadar "İlişki Odaklı"?

Merhaba sevgili forumdaşlar!

Bugün konuğumuz, bir türlü tanımlayamadığımız, "Maço" olma ilkesine sadık kalmaya çalışan, ancak bazen evde bir köpek gibi yalvaran, ama dışarıda hala süper kahraman gibi takılan bir tür insan. Evet, doğru bildiniz! Maço dediğimizde aklımıza genelde kaslı, yağlı deri ceketli ve 2 ton fazla kolyeyle gezen abiler gelir. Ama gelin, konuyu biraz daha mizahi bir perspektiften ele alalım, çünkü “maço” kelimesi hem absürd hem de gerçek hayatta çok ilginç bir yere sahip!

Erkekler Neden Çözüm Odaklıdır?

Bir erkek, herhangi bir kadına bir sorununu anlattığında, karşınızda beklediğiniz şey genellikle çözüm önerisidir. Ama kadınlar... Kadınlar çözüm değil, önce empati ister! Hadi kabul edelim, erkekler bir konuda çözüm üretmeye başladıklarında, genellikle ortada bir sorun olup olmadığı çok önemli değildir. Sorun yoksa bile, çözüm geliştirmek onlar için bir hayatta kalma stratejisidir. Bu, tarihsel bir ihtiyaçtan doğmuş olabilir. Bir bakıma erkeklerin zihni, ormanlardan bu yana strateji ve çözüm geliştirmeye odaklı evrimleşmiştir. Düşünsenize, eski çağlarda mağarada bir tehdit olduğu zaman, erkekler hemen hemen her durumda çözüm bulmak için bir şeyler yapmaya başlardı.

Mesela, 2 saattir çamaşırları asmaya çalışan bir kadına erkeğin yaklaşımı şöyle olabilir: "Bence önce şu çamaşırları kurutma rafına as, sonra onları baştan çıkaran düşünceleri kafandan at, bir strateji geliştir." Kadınlar ise, önce duygusal yönüyle yaklaşmayı tercih eder: "Vahhh, seni o kadar yorgun görüyorum ki! Ama tamam, birlikte hallederiz, merak etme!"

İşte buradaki fark, maço insanın asıl doğasında saklı! Maço, o kadar çözüm odaklı ki, sorunu direkt halletmek ister. Sonuçta, "İleri!" diye bağırarak yola devam etmek en rahat yol gibi gelir.

Kadınlar Neden İlişki Odaklıdır?

Evet, bunu hepimiz biliyoruz, bir kadının sevgilisi (ya da eşi) bir sorunu çözemediğinde, o zaman sorunun çözülmesinin ötesinde bir şeyi arayacaktır: “İletişim!” Kadınlar, sorunu çözmektense, ilk başta empati kurarak o sorunla “birlikte yaşamanın” yollarını ararlar. Kadınlar, ilişkinin her yönünü, duygusal boyutuyla birlikte düşünürler. O yüzden maço tipi erkek, bazen kadınlara garip gelir.

Mesela, bir maço "Haydi, sorunu çözelim, bir şey yapalım!" diye odadan çıkar, kadının aklı ise şöyle çalışmaya başlar: "Bu adam neden böyle? Acaba beni anlamıyor mu?" Kadın, sorunun "çözülmesini" değil, çözümle beraber duygusal bir bağ kurmayı arar.

Böylelikle, bir maço ve bir kadın arasında ilişki kurma tarzları arasında komik bir çelişki ortaya çıkar: Maço, sorunun çözümü için "savaşmaya" başlar, kadın ise ilk olarak "anlaşılmak" ister. Kadınlar, "Beni anla, birlikte çözüm bulalım" diyen bir maço beklerler. Maço ise "Zihnindeki sorunu çözelim, ve hemen takılalım!" modundadır.

Maço Olmak İle Erkek Olmak Arasındaki Farklar

Bir erkek ve maço arasında çok ince bir çizgi vardır. Erkekler, genellikle çözüm üretmek için değil, sadece durumu hızla halletmek için hareket ederler. Ama bir maço, bütün vücut dili ve kaslarıyla o çözüm önerisini sunarken, "Herkese laf bırakmam" diye bir yaklaşımı benimser. Mesela, kapıdan girdiğinde en az 3 insanı etkileyebilecek bir bakış atar, sesini yükselterek konuşur, kahvesini biraz daha sert içer ve en önemlisi, “Ben yaparım!” demek için her an hazırdır.

Ama bir erkek, "Ben yaparım" dediğinde genelde şunu kastediyordur: "Bunu yapabilirim ama zamanım var mı, daha önemli işlerim var mı?"

Maço’ların Yalnızlığı?

Şimdi durumu biraz mizahi şekilde ele alalım: Maço olmak aslında, bazen insanı yalnız bırakabilir! Bir erkeğin "maço" tavırları, çevresindekilere korku salabilir. Ne zaman bir maço, kadının ne istediğini tam olarak anlamadan “sorunu çözüyorum” yaklaşımına girecek olsa, işte o zaman işler karmaşıklaşır. Kadınlar her zaman "duygusal bağ" aradıkları için, bu maço yaklaşımı onlara soğuk gelebilir. Bir "maço" ile vakit geçiren kadının duygusal olarak iyi hissetmesi ise, hayal kırıklığına dönüşebilir.

Çünkü maço tipinin kendi duygusal dünyasında "İçsel huzur" yerine "Hayatta kalma" felsefesi vardır. Bu da, kadınların empatik yaklaşımı ile uyumsuzdur.

Bir Maço’yu Yeniden Keşfetmek: Anlayış ve Birlikte Büyümek

Sonuç olarak, bir maçonun hem stratejik çözüm üretme yaklaşımını hem de kadınların duygusal ihtiyaçlarına yakınlaşma çabasını dengelemesi çok önemlidir. Yani maço olmak, aynı zamanda çevremizdeki insanları anlamayı da gerektiriyor. Bir erkeğin, hem “Hadi halledelim” demesi, hem de “Seninle olmayı çok istiyorum, birlikte çözüm bulalım” demesi gerekebilir. Yani, çözümün içinde empati de olabilir.

Ve unutmayalım, maço olmak bazen sadece kasları değil, zihin gücünü de kullanmayı gerektirir!

Şimdi Söz Sizde: Sizce Maço Olmak Gerçekten İyi Bir Şey Mi? Ya da Erkekler Hala Çözüm Üretmeye Çalışırken, Kadınlar Ne Yapmalı?

Sizce maço olmak, sadece dışarıdaki duruşla mı ilgili? Bir erkek, gerçekten "maço" oluyorsa, duygusal olarak da güçlü mü olmak zorunda? Kadınlar, empatik yaklaşımlarına her zaman sadık mı kalmalı, yoksa bazen çözüm odaklı bir erkekle mi ilerlemeliler? Yorumlarınızı bekliyorum, kim bilir belki "maço" tiplerle ilgili yeni stratejiler geliştiririz!