Kristal Zeytinyağı Fabrikası Nerede ?

lawintech

New member
Kristal Zeytinyağı Fabrikası Nerede?

Kristal Yağları, Türkiye'nin köklü zeytinyağı üreticilerinden biri olarak, üretim faaliyetlerini iki ana tesiste sürdürmektedir: İzmir'in Bornova ilçesindeki rafineri ve dolum tesisi ile Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki modern kontinü sıkım tesisi. citeturn0search1

İzmir Bornova Fabrikası

İzmir Bornova'daki tesis, 20.000 metrekarelik bir alan üzerine kurulmuş olup, 2010 yılında tüm üretim süreçleri yenilenerek çevreye duyarlı modern bir rafineri ve dolum tesisi haline getirilmiştir. Bu tesiste, yüksek asiditeye sahip ve duyusal kusurları olan ham zeytinyağları, kimyasal işlem uygulanmadan vakumlu ortamda su buharı teknolojisi ile rafine edilerek doğrudan tüketilebilir hale getirilir. Elde edilen rafine zeytinyağları, belirli oranlarda Kuzey Ege natürel sızma zeytinyağı ile harmanlanarak riviera zeytinyağı üretilir ve el değmeden dolum yapılarak ambalajlanır. citeturn0search1

Ayvalık Fabrikası

Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki tesis, 2015 yılında tüm süreçleri yenilenerek çevreye duyarlı entegre kontinü sıkım tesisi olarak hizmete girmiştir. Bu tesiste, zeytinliklerden toplanan zeytinler ayıklama ve yıkama işlemlerinden geçirilerek iki fazlı kontinü sistemde fiziksel yöntemlerle zeytin hamuru haline getirilir. Elde edilen zeytinyağları, filtre edildikten sonra 18°C'yi geçmeyen ortamdaki paslanmaz çelik tanklarda muhafaza edilir. citeturn0search1

Kristal Yağları'nın Tarihçesi

1938 yılında Anthony Micaleff tarafından İzmir'de kurulan Kristal Yağları, Türkiye'nin ilk markalı zeytinyağı olma özelliğine sahiptir. Şirket, 1945 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla Ticaret ve Sanayi Kontuvarı Türk Anonim Şirketi adıyla tüzel kişilik kazanmıştır. citeturn0search0

Kristal Yağları'nın Sahibi Kimdir?

Kristal Yağları, 2007 yılında Arkas Holding ile yapılan ortaklık sonucunda yatırımlarını ve üretim kapasitesini artırmıştır. Şirket, bugün Arkas Holding'in bir iştiraki olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. citeturn0search0

Kristal Yağları'nın Ürün Yelpazesi

Kristal Yağları, zeytinyağı ürünlerinin yanı sıra ayçiçek yağı, mısır yağı gibi bitkisel yağların üretimini de gerçekleştirmektedir. Ayrıca zeytinyağlı banyo sabunu, zeytin, zeytin yaprağı çayı gibi hızlı tüketim ürünleri de ürün yelpazesinde bulunmaktadır. citeturn0search0

Kristal Yağları'nın İhracat Faaliyetleri

Kristal Yağları, bugün 35'ten fazla ülkeye zeytinyağı ihracatı yapmaktadır. Başlıca ihracat ülkeleri arasında Almanya, Fransa, Hollanda, ABD, Brezilya, İngiltere, Japonya ve Güney Kore bulunmaktadır. citeturn0search0

Kristal Yağları'nın İspanya'daki Yatırımı

Kristal Yağları, 2018 yılında İspanya'nın Valencia kentinde 'Aceites Kristal' adıyla bir şirket kurarak Avrupa operasyonlarını sürdürmektedir. Bu yatırım, şirketin global bir Türk zeytinyağı markası olma hedefinin bir parçasıdır. citeturn0search3

Kristal Yağları'nın Kalite Belgeleri

Kristal Yağları Laboratuvarı, 2014 yılından beri Uluslararası Zeytin Konseyi (IOC) tarafından tanınan dünyanın en iyi laboratuvarları arasında yer almaktadır ve Türk Gıda Kodeksi Zeytinyağı ve Pirina Yağı tebliğine uygun şekilde tüm kalite analizlerini yapabilmektedir. citeturn0search0

Kristal Yağları'nın Çalışan Sayısı

Kristal Yağları, bugün 160 çalışanıyla Türk zeytinyağı sektörünün en önemli şirketleri arasında yer almaktadır. citeturn0search0

Kristal Yağları'nın Çalışma Saatleri

Kristal Yağları'nın çalışma saatleri 08:30-18:00 arasındadır. citeturn0search0

Kristal Yağları'nın İletişim Bilgileri

Adres: Kazım Dirik Mah. Sanayi Caddesi No: 55 35100 Bornova - İZMİR

Haritada görüntülemek için tıklayınız: [goo.gl/bLk2QN](https://goo.gl/bLk2QN)

Diğer adres bilgileri için tıklayınız. citeturn0search0

Kristal Yağları'nın Online Satış Mağazası

Kristal Yağları, online satış mağazası [www.kristalyaglari.com](https://www.kristalyaglari.com) üzerinden de tüketicilerine hizmet vermektedir. citeturn0search2

Kristal Yağları'nın Vizyonu

Kristal Yağları, "dünyadaki tüm zeytinyağı severlerin beklentilerini kaliteden ödün vermeden karşılamak" vizyonuyla uluslararası atılımlarına devam etmektedir. citeturn0search0

Kristal Yağları'nın TURQUALITY® Marka Destek Programı'na Dahil Olması

Kristal Yağları, 2021 yılında dünyanın devlet destekli ilk markalaşma programı olan "TURQUALITY® Marka Destek Programı" kapsamına alınmıştır. citeturn0search0

Kristal Yağları'nın Üretim Kapasitesi Artışı

Kristal Yağları, Ayvalık tesisindeki üretim kapasitesini geçen yıla oranla toplamda 2,5 kat