Koçarlı Nın Nüfusu Ne Kadar ?

lawintech

New member
Koçarlı İlçesinin Nüfusu: Demografik Analiz ve Eğilimler

Aydın ilinin batısında yer alan Koçarlı ilçesi, hem tarihi hem de kültürel zenginlikleriyle dikkat çekmektedir. İlçenin nüfusu, son yıllarda çeşitli dalgalanmalar göstermiştir.

Koçarlı Nüfusu Ne Kadardır?

2024 yılı itibarıyla Koçarlı ilçesinin toplam nüfusu 22.464 olarak kaydedilmiştir. Bu nüfusun 11.321'i erkek, 11.143'ü kadındır. citeturn0search0

Koçarlı Nüfusunun Yıllara Göre Değişimi Nasıldır?

Son on yıl içerisinde Koçarlı nüfusunda belirli bir azalma gözlemlenmektedir. Özellikle 2010 yılında 25.807 olan nüfus, 2024'te 22.464'e düşmüştür. Bu durum, yıllık ortalama %0,6'lık bir azalma oranına işaret etmektedir. citeturn0search1

Koçarlı Nüfusunun Cinsiyet Dağılımı Nasıldır?

2024 verilerine göre, ilçedeki erkek nüfus oranı %50,40, kadın nüfus oranı ise %49,60'tır. citeturn0search0

Koçarlı İlçesinin Mahalle Nüfusları Nelerdir?

Koçarlı ilçesi, 52 mahalleye sahiptir. En kalabalık mahalleleri sırasıyla Yeni Mahalle (2.550 kişi), Adnan Menderes Mahallesi (1.415 kişi) ve Orta Mahalle (1.367 kişi) olarak belirlenmiştir. citeturn0search1

Koçarlı Nüfusunun Yaş Dağılımı Nasıldır?

İlçenin yaş dağılımı incelendiğinde, 0-4 yaş aralığında 905 kişi (%4,0), 5-9 yaş aralığında 1.092 kişi (%4,83) ve 10-14 yaş aralığında 1.138 kişi (%5,04) bulunmaktadır. Yaşlı nüfus oranı da dikkate değerdir; 65 yaş ve üzeri toplam 3.409 kişi olup, bu da nüfusun yaklaşık %15'ini oluşturmaktadır. citeturn0search2

Koçarlı Nüfusunun Eğitim Seviyesi Nasıldır?

Eğitim seviyesi verilerine göre, ilçede 15 yaş ve üzeri nüfusun büyük bir kısmı ilkokul ve ortaokul mezunudur. Ayrıca, lise ve üniversite mezunu bireylerin oranı da giderek artmaktadır. citeturn0search6

Koçarlı Nüfusunun Ekonomik Durumu Nasıldır?

Ekonomik faaliyetler genellikle tarım ve hayvancılıkla ilgili olup, son yıllarda küçük ve orta ölçekli işletmelerin sayısında artış gözlemlenmektedir. İlçede istihdam oranı yüksektir, ancak genç nüfusun iş bulma konusunda zorluklar yaşadığı da bir gerçektir.

Koçarlı'da Göç Hareketliliği Nasıl Seyrediyor?

Göç verileri incelendiğinde, son yıllarda ilçeden büyük şehirlere doğru bir göç hareketliliği olduğu görülmektedir. Bu durum, ekonomik fırsatlar ve eğitim olanakları gibi faktörlerden kaynaklanmaktadır.

Koçarlı'da Sağlık Hizmetleri Nasıl Sunulmaktadır?

İlçede bir devlet hastanesi ve çeşitli sağlık ocakları hizmet vermektedir. Sağlık hizmetlerine erişim genel olarak kolay olup, halkın büyük bir kısmı bu hizmetlerden memnundur.

Koçarlı'da Eğitim Olanakları Nelerdir?

Koçarlı'da birden fazla ilkokul, ortaokul ve lise bulunmaktadır. Ayrıca, son yıllarda mesleki ve teknik eğitim veren kurumların sayısında da artış gözlemlenmektedir.

Koçarlı'da Konut Sektörü Nasıl Gelişmektedir?

Konut sektörü, son yıllarda artan nüfus ve göç nedeniyle gelişim göstermektedir. Yeni konut projeleri ve kentsel dönüşüm çalışmaları devam etmektedir.

Koçarlı'da Ulaşım Altyapısı Ne Durumdadır?

İlçede kara yolu ulaşımı gelişmiş olup, Aydın il merkezine ve diğer ilçelere düzenli otobüs seferleri bulunmaktadır. Ayrıca, son yıllarda yol yapım ve onarım çalışmaları hız kazanmıştır.

Koçarlı'da Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Nelerdir?

İlçede yıl boyunca çeşitli festivaller, konserler ve kültürel etkinlikler düzenlenmektedir. Bu etkinlikler, hem yerel halkın hem de ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir.

Koçarlı'da Çalışma Hayatı ve İş Olanakları Nasıldır?

Tarım ve hayvancılık dışında, son yıllarda küçük işletmeler ve esnaflık da önemli bir istihdam kaynağı olmuştur. Ancak, genç nüfus için iş olanakları sınırlı kalmaktadır.

Koçarlı'da Çevre ve Doğa Koşulları Nasıldır?

İlçe, doğal güzellikleri ve temiz havasıyla bilinir.