Karaca: “Sorumlular üç maymunu oynuyor”

DoğaHayranı

Active member
Karaca: “Sorumlular üç maymunu oynuyor”
Cumhuriyet Halk Partisi, günlerdir elektriksiz bırakılan Isparta’da yaşanan güç krizini CHP Vilayet Başkanlığında düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaştı. Isparta Vilayet Lideri Hikmet Yalım Halıcı, Genel Lider Yardımcıları Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ile Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, TBMM Yönetim Amiri ve Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Antalya Milletvekili Cavit Arı, Gönen Belediye Lideri Osman Kesmez iştirakiyle gerçekleşen basın toplantısında liyakatsız ve maharetsiz AKP yöneticilerinin kenti mukadderatıyla başbaşa bıraktığına dikkat çekildi:

NEREDEYDİNİZ?

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçmiş olsun iletilerini paylaşan CHP Genel Lider Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca: Meteoroloji tarih ve saat belirterek bu biçimde bir yağışın geleceğini haber vermişti. Isparta’yı yöneten Belediye Lideri, Vali, iktidarın milletvekillerine soruyorum: Neredeydiniz? Bu kadar mı gerçeklikten kopuk sunuz? Bilimden mahrumsunuz? Şayet meteorolojik datalar dikkate alınsaydı, Perşembe günündilk evvel kriz masası kurulacak, Isparta’nın dört bir yanında jeneratörler, karla uğraş araçları bekleyecekti. Elektriğe, bağlı aygıtlara, doğalgaza muhtaçlığı olan hastalar, kronik hastalar hem soğuktan hem hastalıktan korunmak için önlemlerin alınmış olduğunu bakılırsacekti.

BIRAKIN “ŞOV”U!

“Tedbirsizlik ve beceriksizliğin 4 gündür mağdur bıraktığı Ispartalı yurttaşlarımız karakışta elektriksiz. Sorumlular üç maymunu oynuyor, yalnızca gösteri yaparak yaşanan doğal felakete “bereket” diyerek milletle alay ediyor.” diyen CHP Genel Lider Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Güç ve Olağan Kaynaklar Bakanı’nın 4 gün daha sonra Isparta’ya gelmesini eleştirdi, göz nazaran bakılırsa gelen felakette yurttaşların haklarının gasp edildiğine dikkat çekti: Isparta’yı liyakatsızlık yüzünden yazgısıyla başbaşa bıraktılar. Saraydaki tek kişilik hükümete soruyorum: Güç Bakanı niye 4. gün geldi? Bakanın nazaranvi, karla gayret eden araçların başında bekleyip gösteri yapmak değildir. Bakanın nazaranvi, evvelde önlemlerin alınıp alınmadığını, güçte arz güvenliğinin garanti altına alınıp alınmadığını, özelleştirme ismi altında güç kaynaklarını yandaşlara peşkeş çektiklerinde denetimlerinin ve bakımların yapılıp yapılmadığını denetlemek olmalıydı.

HATA KAR YAĞIŞINDA DEĞİL

CHP Genel Lider Yardımcısı Ahmet Akın, “İktidar hatası kar yağışına attı. 500 bin nüfuslu Isparta’yı karanlıkta bırakan kar yağışı değil, Isparta’yı elektriksiz bırakan iletim ve dağıtım çizgilerinin hala yerin üstünde olması. Öteki bir deyişle özelleştirilen dağıtım şirketlerinin gerekli yatırımı yapmaması.” Değerlendirmesinde bulundu ve ivedilikle seçim daveti yaptı.

SERALARDA, DEPOLARDA, HAYVANCILIKTA HASAR BÜYÜK

CHP Genel Lider Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ve Antalya Milletvekili Cavit Arı ile birlikte Fatih ve Batıkent Mahallelerinde yerinde ziyaretlerde yer alan CHP Isparta Vilayet Lideri Hikmet Yalım Halıcı, Batıkent’in haricinde da büyük ziyanlar olduğuna dikkat çekti; “Seralar, elma depoları, soğukhava depoları hasar gördü. Hayvancılıkla uğraşanların çatıları çökmüş durumda. 200-300 bin ziyanı olan var.” dedi.

HİZMET KUSURU VARDIR

Antalya Milletvekili Cavit Arı, sınırların düzgün yapılmamış olması niçiniyle bu problemler yaşandığını hatırlattı: “İlgili firma hizmet kusuru niçiniyle ve bundan kaynaklı hasarlar niçiniyle vatandaşa ziyanlarını ödemekle mükelleftir. Vatandaşımız da zararın giderilmesi tarafında beklenti ortasındadır.”

ELEKTRİK GELDİ, SIKINTILAR BİTMEDİ

CHP Genel Lider Yardımcısı denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca “Elektrik geldiğinde yüksek tansiyon ve voltaj niçiniyle çamaşır, bulaşık makineleri, kombiler elektrik gelse de bozulmuş, yanmış durumda.. Karın getirdiği meseleler yetmezmiş üzere, sistemli olarak elektrik iletim sınırlarında voltaj ayarlaması yapılmadığı ve yatırım yapılmadığı için konutlarda hasarlar yaşanıyor. Vatandaşlar tamiri mümkün olmayan elektronik mesken aletlerinin hasar gördüğünü söylüyor. Takviye bekliyor, ziyanlarının karşılanmasını talep ediyor.” Diye konuştu.

Vilayet Lideri ve milletvekilleriyle birlikte konut ziyaretleri gerçekleştiren CHP heyeti, vatandaşların yaşadıklarını dinledi. Yurttaşlar, öldünüz mü elektriksiz diye azar dahi yediklerini, paylaştıkları görüntülerin silinmesi için arandıklarını, yaşadıkları mağduriyetleri anlattı:

SESİMİZİ DUYURMAK İÇİN ÖLMEMİZ Mİ LAZIMDI?

NE GELEN VAR NE GİDEN “

Gelen giden yoktu. Hiç gelen olmadı. 3 gün boyunca elektrik yoktu. Çocuklar hasta oldu.”

MUHATAP BULAMADIK Doğruları söyleyen görüntüler paylaştık diye bizi belediyeden arayıp o görüntüleri kaldırın dediler. TEDAŞ’ı aradık, gelecek diye diye beklettiler. 3 gün elektrik yoktu. Muhatap alacağımız kimse bulamadık.”

SARILARAK ISINDIK

“Her birimiz birer çocuğumuzu aldık sarıldık o denli ısınmaya ve ısıtmaya çalıştık. Yaşlılar da öyle… Sarılarak ısındık.”

883 TL FATURA GELİYOR MİSYONLU YOK!

“Bir aylık 883 TL fatura gelmiş. Kimse gelmiyor. Burası merkez… Konutumda elektrik, doğalgaz yok lakin konuta fatura geliyor. Faturayı gönderiyorsunuz da elektrikler yok vazifeli niçin göndermiyorsunuz?

SARILARAK ISINDIK

“Sesimizi duyuramadık. Cinnet geçiriyor millet. Kendimizi yakalım bunu mu istiyorsunuz?”

REZİLLİĞİN BÖYLESİ

“Biz hangi çağdayız? Uçuyoruz pembe bulutlar üstünde, ülkemiz hayli kuvvetli! lakin 40 cm kar yağıyor rezillik yaşıyoruz. Paraları milletten topluyorsunuz yazık bu millete… 3 katı oranında faturalar geliyor. Parası olmayan ne yapacak? Valinin bakılırsavi ne? Bakan mı yapacak? Toplum olarak demokrasiyi bilmiyoruz. Hergün artırım geliyor, kimse reaksiyon göstermiyor.”

MAKİNALAR BOZULDU

“Elektrik geldi lakin kombinin kartı yanmış. Çamaşır, bulaşık makineleri yandı. hiç birşey çalışmıyor. 5 gündür kalorifersiz dairede yaşıyoruz. Vallahi yönetim etmeye çalışıyoruz.”

AÇIKLAMALARA REAKSİYON

“Kar yağacak tamam rahmet deniyor. Tamam ancak çıkmış TV’lerde konuşuyorlar. Biz Isparta merkezde Batıkent mahallesinde oturuyoruz. Köyde de değil. Yaşadıklarımıza bak. Partilisi yok bu işin. Gerçeklerin partisi olmaz.”

AĞIR BAKIMDAN ÇIKTIM, MESKENE GELDİM: BUZ!

“Ben acile kaldırıldım, ağır bakımda yattım 2 gün, servise aldılar çıktım konuta geldim, mesken buz gibi…Her yere telefon ediyoruz, kimse telefonları açmıyor. Sular da kesikti. Herkes arıyor ancak ulaşılamıyor.”

LAMBALAR PATLADI, ALETLER YANDI

“Merkezde elektrikler gelince öteki problemlerle karşılaştık. İnternet gitti, TV gitti, lambalar patladı. Komşularda da benzeri problemler var. Fırsatçılar da türedi. Dayanak gerekiyor.”

Hibya Haber Ajansı
Alıntıdır