Joel Bolomboy CSKA Moskova’ya rest çekti: “Defolun Gidin!”

bencede

Active member
AJANSSPOR – HABER

Rusya – Ukrayna krizinin basketbol dünyasındaki yankıları sürüyor. Rus gruplarında forma giyen oyuncuların kadrodan ayrılmasıyla başlayan süreç, Rusya temsilcisi ekiplerin Avrupa kupalarından ihraç edilmesiyle son bulmuştu. CSKA Moskova forması giyen Joel Bolomboy da bu süreç ortasında ekipten ayrılan oyunculardan bir tanesiydi. Bolomboy, geçtiğimiz saatlerde Instagram hesabından, kulübün kendisine gönderdiği maili paylaştı. Öte yandan Ukrayna doğumlu oyuncu paylaşımına, CSKA’ya rest çeken bir not ekledi.

CSKA Moskova, mail gönderdi

CSKA Moskova gönderdiği mailde, oyuncunun 1 Mayıs tarihine kadar gruba katılması gerektiğini bildirdi. tıpkı vakitte Rus grubu, EuroLeague’de oynayamadığı maçlar olması sebebiyle, EuroLeague Oyuncular Birliği (ELPA) ile EuroLeague grupları içinde yapılan iş mukavelesine istinaden oyuncudan belirli bir ölçü paranın geri ödenmesi talebinde bulundu.

“Geri dönmeyeceğimi size fazlacatan söylemiş oldum”

Joel Bolomboy ise CSKA Moskova’nın taleplerine sert bir biçimde karşılık verdi. Bolomboy paylaşımına eklediği notta şu tabirleri kullandı:

“Defolun Gidin! Geri dönmeyeceğimi size oldukçatan söylemiş oldum. Oyunculardan istediğinizi almak için kullandığınız yol onları tehdit etmek ve cezalandırmak. Rusya ve Ukrayna içindeki problem kızıştığında bana ve tüm gruba ayrılabileceğimizi söylemiştiniz.”

Joel Bolomboy’un Rus vatandaşlığı bulunuyor

Sorun çabucak hemen sıcaklığını korurken, sorunun ne biçimde tahlile kavuşacağı şu an için belirsizliğini koruyor.

Kongolu bir baba ve Ukraynalı bir annenin oğlu olarak Ukrayna’da dünyaya gelmiş olan oyuncu, 2018’den beri CSKA Moskova forması giyiyordu. 28 yaşındaki oyuncunun birebir yıldan beri Rus vatandaşlığı da bulunuyor. Öte yandan Bolomboy, Rusya Ulusal Takımı’nın formasını da terletiyordu.