Ice Cube: “NBA ve ESPN, BIG3 Basketbol Ligi’ni Yok Etmeye Çalışıyor”

bencede

Active member
BIG3 Basketbol Ligi’nin kurucularından Amerikalı üretimci Ice Cube yeni Twitter paylaşımı ile dikkat çekti. 53 yaşındaki üretimci yaptığı paylaşım ile NBA ve ESPN’in güçlerini sonuna kadar kullanarak BIG3 Basketbol Ligi’ni yok etmeye çalıştığını argüman etti.

“Güçlerinden geleni yapıyorlar”

Twitter üzerinden kendisini destekleyen bir paylaşımı yanıtlayan Ice Cube karşılığı ile sporseverleri şaşırttı. Paylaşımında NBA ve ESPN’i kurucularından olduğu BIG3 Basketbol Ligi’ni yok etmeye çalışmakla suçlayan Amerikalı rapçi şunları söylemiş oldu: “Seni takdir ediyorum. Muhakkak her insanın dayanağına gereksinimimiz var. NBA ve ESPN, BIG3’yi görmezden gelmek ve yok etmek için güçlerinden gelen her şeyi yapıyorlar.”

“Biz tamamlayıcıyız”

Sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile dikkat çeken Ice Cube’ün NBA’e karşı birinci sitemi bu paylaşımı değil. Amerikalı üretimci 2020’de BasketballNews için verdiği röportajda şu tabirleri kullanarak kurucu ortaklarından olduğu lige hürmet duyulmasını istediğini belirtmişti: “NBA, BIG3’ün en düzgünleri olmadı. Doğal ki her insanın önünde gerçek sözleri kullanıyorlar. Ancak özelde biliyoruz ki sahne gerisinde sponsorlar, yayıncılar, falan geliyor… Yani bilirsin, bu beni biraz üzdü. Ligi seviyorum ve hâlâ lige hürmet duyuyorum. Bence Big3 ile daha fazlasını yapmalılar. Kendimizi kanıtladık. Bu ligin haricinde birfazlaca oyuncumuz yahut eski oyuncularımız bir de eski büyükelçilerimiz var. Bu yüzden NBA’in bizim tamamlayıcı olduğumuzu görmesini diliyorum.”

“Önemli bir ağın parçasıyız”

Ice Cube daha evvel yaptığı bir basın açıklamasında BIG3 Basketbol Ligi’nin ülke çapındaki kıymetini şu sözlerle vurgulamıştı: “Kendim ve tüm lig, ByBlack ve ABD Black Chambers tarafınca resmi olarak sertifikalandırılmaktan onur duyuyoruz. Lig birinci günden itibaren siyahi oyunculara, taraftarlara, yatırımcılara ve ortaklara fırsatlar sunmaya kendini adadı ve ülke çapında siyahi işletme sahipleri ağının modülü olmaktan gurur duyuyoruz. Siyahi teşebbüsü desteklemek benim için ömür uzunluğu sürecek bir tutku ve BIG3, muvaffakiyetlerinin üzerine inşa etmeye ve öbür siyahi girişimcileri yükseltmeye devam edecek.”